Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Aarke-hiilihapotuslaite.

Hiilihapotus

Hiilihapotuksen tehokkuus

Mittasimme kuinka paljon laite tuottaa hiilihapotettua vettä käytettyä hiilidioksidigrammaa kohti. Testi tehtiin kahdella sylinterillä, joiden tuottavuudesta laskettiin keskiarvo.

Hiilihapotustestissä vesipullot täytettiin maksimimerkkiin asti. Hiilihapotuspainiketta painettiin kolme kertaa tai kolme sekuntia, ellei käyttöohjeessa annettu muuta ohjetta keskitason hiilihapotuksen saavuttamiseen.

Maistamistesti

Laboratorion asiantuntijat arvioivat aistinvaraisesti hiilihapon määrän heti valmistuksen jälkeen ja uudelleen vuorokauden kuluttua.

Käyttömukavuus

Kolmesta asiantuntijasta koottu raati arvioi laitteiden käytettävyyden, puhdistamisen helppouden ja käyttöohjeet 5-portaisella asteikolla. Käytettävyydessä arvioitiin laitteen yleinen helppokäyttöisyys, vesipullon käsittely, kaasupullon asentaminen, laitteen puhdistaminen sekä liikuteltavuus ja säilytys.

Yleistä helppokäyttöisyyttä arvosteltaessa huomioitiin muun muassa painikkeiden sijoittelu ja käytön helppous, hiilihapotuksen tason säätely, ylipaineventtiilin toiminta, äänimerkit, merkkivalot sekä laitteen vakaus käytössä.

Vesipullon käsittelyssä selvitettiin, onko pullossa maksimitäytön raja ja kuinka hyvin se on nähtävissä sekä onko pullo helppo täyttää, kiinnittää ja irrottaa. Erityisen tärkeä testattava asia oli se, voiko laitetta käyttää, jos vesi- tai kaasupullo on asennettu väärin. Tämä huomioitiin turvallisuuden mittaamisessa.

Puhdistamisen helppouden arviossa tarkistettiin irrotettavien osien astianpesukoneenkestävyys, muu puhdistamisen helppous sekä laitteen arkuus sormenjäljille. Liikuteltavuuden ja säilytyksen arvioon vaikuttivat laitteen koko ja paino. Liikuteltavuutta testattiin, kun sylinteri oli paikoillaan.

Käyttöohjeista katsottiin turvallisuustiedot, fontin koko, ohjeiden käsiteltävyys ja se, oliko kyseessä käyttöohjeet vai ainoastaan pikaopastyylinen ohjeistus kuvien kanssa.

Melu

Kolme testaajaa arvioi melun häiritsevyyttä 5-portaisella asteikolla hiilihapotuksen aikana.

Rakenne ja materiaalien laatu

Laitteen rakenne

Laboratorion asiantuntijat arvioivat laitteen rakennetta ja viimeistelyä 5-portaisella asteikolla seuraavanlaisesti: ovatko materiaalit riittävän paksuja, kestääkö laite kolhuja ja naarmuja, ovatko eri materiaalien väliset liitokset kestävän näköisiä ja istuvatko ne hyvin.

Pudotustesti

Täysille vesipulloille tehtiin pudotustestit 85 senttimetrin korkeudelta laattalattialle. Lopputulos arvioitiin 5-portaisella asteikolla seuraavasti: pullo saa arvosanan 1, jos se on rikki ja vuotaa ja arvosanan 5, jos vaurioita ei ole lainkaan ja pulloa voidaan edelleen käyttää.

Turvallisuus

Testaajat tutkivat, onko laitteessa teräviä reunoja tai voivatko sormet jäädä jumiin laitteeseen. Lisäksi tarkistettiin voiko laitetta käyttää, jos kaasusylinteri tai vesipullo on asennettu väärin. Lopuksi tarkistettiin, onko laitteessa automaattista ylipaineen vapautusta.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: ICRT

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.