Vartalovoiteet

4.95 €

Vartalovoiteet

24.10.2012|
Testi tehtiin kansainvälisenä kuluttajajärjestöjen ja -viranomaisten ICRT-yhteistyönä.

Testin tarkoituksena oli selvittää kuivalle sekä erittäin kuivalle iholle tarkoitettujen vartalovoiteiden vaikutusta ihoon ja ihotuntumaan. Testi tehtiin laboratoriomittauksina, käyttäjätestinä ja asiantuntija-arvioina.

Jokaista tuotetta testasi 20 eri käyttäjää. Kukin koehenkilö testasi neljää eri tuotetta. Testaajat olivat 18 - 60-vuotiaita naisia.

Kosteuttavuutta mitattiin ihon kosteustason mittarilla, korneometrillä.

Lyhyen ajan kosteuttavaa vaikutusta ihoon mitattiin koehenkilön käsivarsien ihosta ennen voiteen levittämistä iholle, uudelleen 1 tunnin ja vielä 24 tunnin jälkeen levittämisestä. Mittaus tehtiin koehenkilön käsivarsien sisäpuolelta neljältä yhtä suurelta alueelta ja kahdelta kontrollialueelta (ei voidetta).

Ennen mittausta koehenkilöt odottivat 30 minuuttia huoneessa, jonka kosteus ja lämpötila oli vakioitu. Näin esimerkiksi ulkolämpötilan tai stressin aiheuttamat muutokset iholla saatiin tasattua. Mittaukset tehtiin myös olosuhteiltaan vakioidussa testitilassa.

Pitkäaikaisvaikutuksen toteamiseksi koehenkilöt levittivät yhtä voidetta reiden etuosaan ja toista voidetta toiseen kerran päivässä 15 päivän ajan. Ihon kosteus mitattiin ennen testiä ja 15 päivän käytön jälkeen.

Käyttäjätestissä koehenkilöt arvioivat voiteiden kosmeettisia ominaisuuksia kuten levittyvyyttä, koostumusta, imeytymistä, tahmeutta, ihon rasvoittumista ja tuoksua. Testaajat arvioivat tuntumaa iholla eli ihon kosteutta ja pehmeyttä 1 tunnin jälkeen voiteen iholle levittämisen jälkeen ja uudelleen 15 päivän käytön jälkeen.

Voiteiden tuotetietojen luettavuutta, oikeellisuutta, riittävyyttä ja sisältöä arvioitiin asiantuntija-arvioina.  Arviointikohteina olivat muun muassa säilyvyysaikaa koskevat merkinnät, raaka-aineita koskevan luettelon (INCI) luettavuus ja tuotteen valmistajan tai sen edustajan yhteystiedot.

Pakkauksesta arvioitiin mahdollinen ylipakkaaminen ja pakkauksen sulkemistapa (sinetti).

Pakkauksesta testattiin punnitsemalla myös se, miten paljon pakkauksessa oli voidetta ja miten suuri osa siitä voitiin hyödyntää, eli paljonko voidetta jäi purkkiin.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.