Kuluttajan testi

4.95 €

Ruohonleikkurit

2.6.2020| /

Suorituskyky

Suorituskykyä mitattiin leikkaamalla 4-5 senttimetrin mittaista standardiruohoa, 10 sentin pituista ruohoa, kosteaa ruohoa sekä karkeaa ja kuivaa 30 sentin pituista ruohoa. Leikkureita testattiin myös epätasaisella ja kaltevalla nurmikolla sekä nurmikon reunassa ja seinän vieressä. Myös silppuamistoiminto ja ruohonkerääjä arvioitiin. Lisäksi tutkittiin muun muassa leikkaamiseen kulunutta aikaa ja nurmikon ulkonäköä.

Käyttömukavuus

Käyttömukavuutta testattiin muun muassa leikkaamalla ruohoa suoraan ja esteiden ympäri, arvioimalla työntöaisan korkeuden säätämistä ja ruohon leikkuukorkeuden säätämistä sekä säätimien, ruohonkerääjän ja silppurin käyttöä. 

Myös puhdistuksen ja kunnossapidon helppous sekä koneen kokoamisen, käynnistämisen, liikuttelun ja säilytyksen helppous pisteytettiin.

Käyttöohjeet

Käyttöohjeista arvioitiin yleiset ja tekniset ohjeet sekä käytön, kunnossapidon ja puhdistamisen opastus. Lisäksi arvioitiin voiteluohjeet ja säännölliset tärkeimpien osien tarkistamisohjeet sekä terien teroitus- ja vaihto-ohjeet.

Lisäksi laitteiden turvallisuusohjeet arvioitiin.

Kestävyys

Tarkistimme testauksen jälkeen, oliko jokin kohta mennyt rikki testauksessa. Uusimmista malleista tarkistimme erikseen vielä, kuinka terät, moottori, työntöaisa, kuori, runko, ruohonkerääjä ja pyörien telat olivat kestäneet sekä arvioimme, kuinka leikkurit kestivät kivikkoisella alustalla ja nurmikentällä.

Ominaisuudet

Ominaisuuksien arvosanaan vaikuttivat leikkuukorkeuden ja työntöaisan korkeudensäätö, leikkurin mitat ja paino, sekä se, kuinka lähelle estettä leikkurilla pääsee leikkaamaan. Lisäksi kartoitettiin, onko laitteessa silppuria ja ruohonkerääjää.

Akku

Akkukäyttöisistä ruohonleikkureista mitattiin yhdellä latauksella ajettava pinta-ala, akun kestoaika sekä akun lataamiseen kulunut aika.

Energian kulutus

Energian kulutus mitattiin sähkön- ja bensiininkulutuksella. Sähkön hintana 0,1734 €/kWh, käytettiin Tilastokeskuksen sähkön hintaa veroineen kotitalouskäyttäjille vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla. Bensiinin hinta, 1,389 €/litra, saatiin Polttoaine.net-hintavertailusivustolta 20.4.2020 (95E:n koko maan keskihinta).

Melu

Melua kuunneltiin aistinvaraisesti 10 metrin päästä laitteesta sekä mitattiin desibelimittarilla leikkaajan korkeudelta.

Turvallisuus

Ruohonleikkureiden mekaanista turvallisuutta testattiin eurooppalaisen moottorikäyttöisiä ruohonleikkureita koskevan standardin (ISO: 5395-2:2013) tärkeimpien osioiden mukaan.

Lujuus

Asiantuntijat arvioivat lujuuden arvosanassa ruohonleikkureiden eri osien, kuten renkaiden, moottorin, kuoren, säätimien, työntöaisan, ruohonkerääjän ja leikkuukorkeuden säädön rakenteita.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.