Mikroaaltouunit

21.10.2009| /

Tilavuus suhteessa kokoon -arvosanassa mitattiin, kuinka paljon mikroaaltouuniin mahtuu ruokaa suhteessa uunin ulkomittoihin.

Ominaisuudet-osiossa verrattiin laitteiden varustusta ja toimintoja, kuten sitä, onko uunissa lapsilukko, voiko pyörivän alustan pysäyttää ja palaako uunin valo, kun ovi avataan.

Valmiustilan sähkönkulutus -osiossa mitattiin, kuinka paljon laitteet kuluttavat sähköä silloin, kun ne ovat valmius- eli standby-tilassa.

Mikroaaltotoiminnon energiatehokkuus -arvosanassa mitattiin, kuinka paljon sähköä kuluu hukkaan silloin, kun käytetään mikroaaltotoimintoa.

Sulatustestissä sulatettiin kilo sika-nautajauhelihaa ja mitattiin lihan lämpötila 22 kohdasta.

Lämmityksen tasaisuus -arvosanaa varten lämmitettiin kaksi lautasellista ruokaa, joista ensimmäisessä oli munanvalkuaisesta, lehmänmaidosta ja sokerista valmistettua proteiiniseosta sekä kaksi annosta perunamuusia. Toisessa lautasellisessa oli pelkkää perunamuusia. Lämmityksen jälkeen mitattiin ruokien lämpötilat useista pisteistä.

Ruuanlaitto-osiossa valmistettiin kakkupohja ja lihamureke mikroaaltotoiminnolla. Kiertoilmatoimintoa käytettiin silloin, kun se oli mainittu käyttöohjeessa.

Yhdistetty sulatus ja lämmitys -arvosanaa varten selvitettiin, miten nopeasti ja tasaisesti laite sulattaa ja lämmittää pakastelasagnen.

Grillaus-arvosanassa selvitettiin, miten hyvin uunit paahtavat leipää ja grillaavat kokonaisen kanan.

Paistamista tutkittiin paistamalla kiertoilmauunimalleilla pikkuleipiä ja sianlihaa.

Kiertoilmauunin lämmön tasaisuus -arvosanassa tutkittiin, päästiinkö uunilla toivottuun lämpötilaan, kauanko siihen meni aikaa ja miten tasaisena saavutettu lämpötila pysyi.

Käyttöohjeista arvioitiin muun muassa tiedon selkeyttä, kirjasinkokoa ja sitä, onko ohjeessa sisällysluettelo.

Automaattiohjelmien tarkkuus -osiossa tutkittiin laitteessa olevien automaattiohjelmien toimivuutta.

Helppokäyttöisyydestä arvioitiin muun muassa oven avaamista, ohjelmien valintaa ja puhdistamista.

Melu mitattiin desibelimittarilla.

Lämpö- ja sähköturvallisuus tutkittiin mittaamalla lämpötilat ja sähköturvallisuus alan standardien mukaan.