Kuluttajan testi

4.95 €

Kapselikahvikoneet

6.5.2021| / /

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Kahvin laatu

Kahvin laatua arvioi kymmenen ammattimaistajaa sokkotestinä. Ulkonäön arviointi piti sisällään creman koostumuksen, pysyvyyden, tasaisuuden, värin ja sen tasaisuuden arvioinnin. Tuoksua arvioitiin aromin voimakkuuden ja monimuotoisuuden perusteella. Makua arvioitiin jälkimaun ja sen pysyvyyden, maun täyteläisyyden, hapokkuuden, kitkeryyden sekä suutuntuman perusteella.  

Kahvin valmistus

Kahvin valmistukseen liittyvät suorituskykymittaukset suoritettiin soveltuvin osin standardin EN 60661:2014 kohtien 24.1 ja 24.2 mukaisesti. Mittaukset suoritettiin 20 °C huonelämpötilassa, saman lämpöisellä vesijohtovedellä sekä käyttäen laitteiden tehdasasetuksia. Suorituskykymittauksissa käytettiin espressokapselia kahvin valmistamiseen.

Kahvin lämpötilaa ja sen vaihtelua mitattiin ensimmäisestä kupista sekä tämän jälkeen valmistetusta toisesta kupista. Parhaimman arvosanan sai 67 °C lämpötilalla ja kuumempi tai kylmempi kahvi johti huonompiin arvosanoihin. 

Valmistusaikaa mitattiin koneen käynnistämisestä siihen, kun ensimmäinen kuppi on saatu valmistettua sekä tämän jälkeen valmistettuun kuppiin kulunutta aikaa. 

Maidon vaahdotusta testattiin 1,5-2,5 % rasvapitoisuuden, 4 °C lämpöisellä kevytmaidolla. Maitovaahdosta arvosteltiin sen laatu, tilavuuden kasvu, vaahdon pysyvyys 5 minuutin kuluttua valmistuksesta, kuinka lähellä vaahdon lämpötila oli 71 °C optimilämpötilaa ja kuinka paljon vaahdotukseen käytettiin vettä. 

Käyttömukavuus

Laitteiden käyttömukavuutta arvioitiin kolmen testausammattilaisen toimesta. Käyttömukavuutta arvioitiin laitteen valmistelun ja kahvin valmistuksen, maidon vaahdottamisen, kahvin valmistuksen aiheuttaman äänen ja tärinän, laitteen puhdistamisen ja kalkinpoiston sekä käyttöohjeiden perusteella.   

Sähkönkulutus

Sähkönkulutusta testattiin mittaamalla laitteen käynnistyksestä käyttövalmiuteen kulutettu sähkö, käynnistyksestä ensimmäisen kupin valmistumiseen kulutettu sähkö sekä laitteen pois päältä ollessaan kuluttama sähkö. Liian suuri valmiustilan sähkönkulutus oli sähkönkulutuksen kokonaisarvosanaa rajoittava tekijä.

 


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.