Hero image

Kapselikahvikoneet

Testasimme Nescafé Dolce Gusto-, Nespresso Original- ja Nespresso Vertuo -kahvikapseleita käyttäviä kapselikahvikoneita, yhteensä 22 mallia. Laitteiden hinnat vaihtelevat 40 ja 290 euron välillä.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Täyden kympin espresso

Kapselikahvikoneiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa kapselikeittimien valmistaman kahvin laatuun sekä laitteiden käyttömukavuuteen ja ominaisuuksiin. Valtaosa testin laitteista saa tehdyn kahvin mausta täyden kympin.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Mikäli espresso ja muut kahvijuomat maistuvat, kapselikeitin voi olla hyvä hankinta. Mallista riippuen kapselikahvikoneilla voi tehdä espresson lisäksi esimerkiksi tavallista kahvia, cappucinoa, lattea tai latte macchiatoa. Joillakin laitteilla voi keittää myös vettä tai valmistaa kaakaojuomia. Testimme avulla saat selville, mikä on omaan budjettiisi ja tarpeisiisi paras kapselikeitin.

Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin kahvikoneesta. Näet taulukosta tuotteiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä kahvikapselikoneet saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata esimerkiksi merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella. Testitulokset on myös jaettu kolmeen tuoteryhmään sen perusteella, mitä kapseleita kone käyttää.

Kapselikahvikoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 6.5.2021.

Katso myös testimme kahvikoneista ja kahvinkeittimistä.

Näin testasimme kapselikahvikoneet

Kapselikahvinkeittimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa kahvin laatua ja valmistusta, käyttömukavuutta ja sähkönkulutusta.

Kahvin laatua arvioi kymmenen ammattimaistajaa sokkotestinä. Ulkonäön arviointi piti sisällään creman koostumuksen, pysyvyyden, tasaisuuden, värin ja sen tasaisuuden arvioinnin. Tuoksua arvioitiin aromin voimakkuuden ja monimuotoisuuden perusteella. Makua arvioitiin jälkimaun ja sen pysyvyyden, maun täyteläisyyden, hapokkuuden, kitkeryyden sekä suutuntuman perusteella.

Lue lisää kapselikeittimien testauksesta

Kahvinkeittimen ostajan opas

Testin lisäksi olemme tehneet oppaan, jossa käsittelemme yksittäisten laitteiden sijasta keittimiä yleisellä tasolla. Ostajan opas kertoo testitulostemme perusteella, mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota. Oppaassa neuvomme myös, miten testejämme kannattaa lukea.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä kapselikahvikoneet testasimme

Nescafé Dolce Gusto

De’Longhi Dolce Gusto Genio S Plus EDG315
De’Longhi Dolce Gusto Genio S Touch EDG426
De’Longhi Dolce Gusto Infinissima EDG260
De’Longhi Dolce Gusto Mini Me EDG155
De’Longhi Dolce Gusto Genio S EDG225
De’Longhi Dolce Gusto Piccolo XS EDG210
Krups Dolce Gusto Piccolo XS KP1A0

Nespresso Original

De’Longhi Nespresso Gran Lattissima EN650
De’Longhi Nespresso Pixie EN124
De’Longhi Nespresso Citiz EN167
De’Longhi Nespresso Essenza Mini EN85
De’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560
De’Longhi Nespresso Lattissima One EN500
Krups Nespresso Citiz & Milk XN761
Krups Nespresso Citiz XN741
Krups Nespresso Atelier XN890
Krups Nespresso Pixie XN304
Krups Nespresso Essenza Mini XN110

Nespresso Vertuo

De’Longhi Nespresso Vertuo Plus Deluxe ENV155
De’Longhi Nespresso Vertuo Plus ENV150
Krups Nespresso Vertuo Plus Deluxe XN900
Krups Nespresso Vertuo Plus XN903

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.