Metallinharmaa kahvikone.

Näin testasimme

Kahvikoneet testataan puolueettomassa laboratoriossa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Metallinharmaa kahvikone.

Testausolosuhteet ja käytetyt materiaalit

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa. Kahvikoneiden testaus perustuu osittain EN 60661:2014 -standardin osiin 24.1 ja 24.2.

Espresson valmistus

Espresson laatua arvioi sokkotestinä kymmenen asiantuntijan paneeli. Espresson valmistukseen käytettiin vastajauhettuja Illy normal roast -kahvipapuja tavallisella jauhatuksella (espresso) sekä hienolla jauhatuksella (vahva espresso). Maistajat arvioivat tavallisesta ja vahvasta espressosta makua, tuoksua, aromaa, suutuntumaa, hapokkuutta, kitkeryyttä, jumoavuutta sekä jälkimakua. Kahvin cremasta arvioitiin väriä ja värin yhtenäisyyttä, koostumusta ja pysyvyyttä. Valmistuksessa ensimmäisen, toisen ja kolmannen kupin lämpötila mitattiin, joiden keskiarvoa verrattiin arvostelussa 67 °C tavoitelämpötilaan. Myös kuppien välistä lämpötilan tasaisuutta arvioitiin, ja maksimi lämpötilaero kuppien välillä kirjattiin ylös. Lisäksi valmistuksen aikana arvioitiin tippojen läiskyminen kupin ulkopuolelle, tippojen määrä annoksen valmistumisen jälkeen, sekä eroa kahvin määrässä valmistettaessa kaksi samanaikaista annosta laitteilla, joissa tämä oli mahdollista.

Cappuccinon valmistus

Cappuccinon valmistus suoritettiin noudattamalla valmistajan antamia ohjeita. Kymmenen asiantuntijan paneeli arvioi cappuccinon makua, ulkonäköä, tuoksua sekä maitovaahdon valmistusta. Arvostelussa otettiin huomioon myös maidonvaahdotukseen liittyvien osien puhdistaminen.

Käyttömukavuus

Kolmen asiantuntijan raati arvioi laitteiden käyttömukavuutta. Arvostelussa otettiin huomioon kahvin valmistus, puhdistaminen, kalkinpoisto sekä käyttöohjeet.

Melu

Kahvikoneiden melua mitattiin desibelimittarilla espresson valmistuksen aikana. Kolmen asiantuntijan raati myös arvioi laitteiden melua subjektiivisesti. Melun ohella raati arvioi myös laitteiden tärinää.

Sähkönkulutus

Laitteiden sähkönkulutusta mitattiin espresson ja cappuccinon valmistuksen aikana. Valmistuksessa huomioitiin lämmitys ja kahvin valmistus sekä espresson kohdalla myös kahden kupillisen valmistaminen. Tämän lisäksi mitattiin valmiustilan ja automaattisen sammumisen jälkeinen sähkönkulutus.

Säätötoiminnot laitteessa

Kahvikoneiden säätötoimintoja arvioitiin jauhatuksen, lämpötilan, veden kovuuden, kahvin voimakkuuden ja määrän sekä käyttäjäprofiilien kannalta.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: IStock

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.