• Side by side -kylmälaitteet
 • Näin testasimme
 • Testitulokset
 • Artikkeli
 • Hero image

  Side by side -kylmälaitteet

  Testasimme 7 isoa kylmälaitetta, joissa korkea jääkaappi ja pakastin ovat kiinni toisissaan. Ovessa on jääpalakone ja vesiautomaatti.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Oikeanlaisen kylmälaitteen valinta

  Side by side -jääkaappi-pakastimien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

  Artikkelissa perehdymme muun muassa kylmälaitteiden ominaisuuksiin, kuten jääpalakoneeseen. Mikäli jääkone on tärkeä, kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, liitetäänkö kaappi vesijohtoon vai onko siinä täytettävä vesisäiliö. Oma tarve vaikuttaa paljon siihen, minkälainen laite on itselle sopiva.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Side by side -kylmälaite on jääkaappi-pakastin yhdistelmä, jossa jääkaappi ja pakastin ovat vierekkäin kiinni toisissaan. Kaikki testatut kylmälaitteet ovat leveydeltään noin metrin, ja niiden ovessa on jääpalakone ja vesiautomaatti.

  Laitteiden hinnat vaihtelevat runsaasti, sillä testin halvimman mallin sai testin julkaisun aikoihin jopa yli puolet halvemmalla kuin kalleimman. Laitteissa on myös hieman eri ominaisuuksia. Näitä ovat muun muassa pikapakastustoiminto, loma-asetus, lapsilukko ja ikkuna, jota kopauttamalla jääkaappiin syttyy valo ja kaapin sisällön näkee ilman oven avausta. Osan kylmälaitteista voi yhdistää verkkoon. Lisäksi hyllyjen ja erilaisten lokeroiden määrä vaihtelee eri mallien välillä. Testimme avulla voit selvittää, mikä on paras side by side -jääkaappi-pakastin juuri sinun tarpeisiisi ja budjettiisi.

  Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin jääkaappi-pakastimesta. Voit vertailla kaikkia laitteita keskenään, tai valita pelkästään tietyt mallit vertailuun.

  Lue myös muut kylmälaitetestimme: jääkaappi-pakastimet, jääkaapit, pakastimet ja arkkupakastimet.

  Side by side -jääkaappi-pakastimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 12.6.2019 ja painetun lehden numerossa 4/2019.

  Näin testasimme side by side jääkaappi-pakastimet

  Jääkaappi-pakastin yhdistelmät testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testissä mitattiin kylmälaitteiden suorituskykyä, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta, melua sekä rakenteen ja materiaalien laatua.

  Lue lisää kylmälaitteiden testauksesta

  Kylmälaitteen ostajan opas

  Testin lisäksi olemme tehneet oppaan, jossa käsittelemme kylmälaitteita yleisellä tasolla. Ostajan opas kertoo testitulostemme perusteella, mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota ostotilanteessa. Oppaassa neuvomme myös, miten testejämme kannattaa lukea.

  Tutustu ostajan oppaaseen

  Nämä side by side -jääkaappi-pakastimet testasimme

  Bosch KAD90VI20
  Grundig GSBS13320FX
  LG GSL961PZUZ
  LG GSX961NSAZ
  Samsung RS67N8210WW
  Samsung RS50N3403SA
  Siemens KA90DVI20

  Katso testin tulokset

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: IStock ja ICRT

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.