Hero image

Robottiruohonleikkurit

Testasimme 32 robottiruohonleikkuria, eikä niistä juuri löydy heikkouksia. Laadukkaimmista isojen pihojen leikkureista saa pulittaa yli 2 000 euroa.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Robottiruohonleikkuri.

Eri robottileikkurit erilaisille pihoille

Robottiruohonleikkurien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa siihen, mitkä robottiruohonleikkurit ovat parhaita pienelle, keskikokoiselle ja isolle pihalle. Kerromme myös, mitä asioita on hyvä huomioida robottileikkuria valitessa.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Jos ruohon leikkaaminen kyllästyttää, robottiruohonleikkuri voi olla hyvä arjen apu. Alkutoimenpiteiden, kuten laitteen asennuksen ja reviirin rajauksen jälkeen, ruoho pysyy siistinä melkein itsestään. Kaikki robottileikkurit eivät kuitenkaan sovi kaikenlaisille pihoille. Testimme avulla voit selvittää, mikä on omalle pihallesi paras robottiruohonleikkuri.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin ruohonleikkurista. Näet taulukosta laitteiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä robottiruohonleikkurit saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata merkin, leikkuualan, hinnan, etenemistavan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Robottiruohonleikkuria valitessa on syytä huomioida laitteiden eri ominaisuudet. Osaa voi esimerkiksi ohjata mobiilisovelluksella. Robottiruohonleikkurit jakautuvat kahteen osaan niiden etenemistavan perusteella: osa etenee järjestelmällisesti ja osa satunnaisesti. Leikkuukorkeus ja leikkuuleveys sekä erilaiset varkaudenesto-ominaisuudet vaihtelevat myös hieman eri mallien välillä. Näistä ja muista ominaisuuksista löydät tiedon testitaulukostamme.

Robottiruohonleikkurien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 2.6.2022.

Kaksi robottiruohonleikkuria leikkaamassa isoa nurmialuetta.

Näin testasimme robottiruohonleikkurit

Robottileikkurit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Testauksessa arvioitiin muun muassa suorituskykyä, käyttömukavuutta, melua ja turvallisuutta.

Suorituskykyä testattiin 4 viikon ajan 200 neliömetrin kokoisella alueella. Sitä arvioitiin leikkaamalla standardiruohoa, kaltevaa pintaa sekä kosteaa, pitkää ja epätasaista ruohoa. Nurmikosta arvioitiin muun muassa ulkonäkö, leikkauksen tasaisuus ja siisteys, leikkaamattomat alueet, leikkuujätteen laatu, nurmikon mahdollinen kuluminen ja leikkuujälki esteiden ympärillä.

Lue lisää rUOHONleikkurien testauksesta 

Ruohonleikkurin ostajan opas

Tutustu testin lisäksi ostajan oppaaseen, jossa perehdymme erilaisiin ruohonleikkurityyppeihin ja annamme hyödyllisiä vinkkejä ruohonleikkurin valintaan.

Ostajan oppaan avulla selvität, sopiiko omiin tarpeisiisi parhaiten työnnettävä kelaleikkuri, bensiini-, akku- tai sähkökäyttöinen ruohonleikkuri vai itsenäisesti nurmikon ajava robottiruohonleikkuri.

LUE OSTAJAN OPAS

Nämä robottiruohonleikkurit testasimme

Leikkurit korkeintaan 500 m² pihalle

AL-KO Robolinho 450 W
AL-KO Robolinho 500 E
Bosch Indego S 500
Bosch Indego S+ 500
Bosch Indego XS 300
Gardena Sileno Minimo 250
Gardena Sileno Minimo 500
Honda Miimo HRM40E
Honda Miimo HRM40EE
Worx Landroid M500 Plus WR165E
Worx Landroid M500 WR141E ACS

Leikkurit 600–1000 m² pihalle

AL-KO Robolinho 1150 W
Biltema RM1000
Bosch Indego M 700
Bosch Indego M+ 700
Cub Cadet XR5 1000
Greenworks Optimow 10
Husqvarna Automower 105
Husqvarna Automower 305
Husqvarna Automower 310 Mark II
Husqvarna Automower 405X
Landxcape LX790
McCulloch Rob S600
Robomow RK1000
Worx Landroid L1000 WR147E.1
Worx Landroid M700 WR142E

Leikkurit yli 1000 m² pihalle

Honda Miimo HRM310
Husqvarna Automower 315 Mark II
Husqvarna Automower 415X
Ryobi Roboyagi RY36LMRX-0N
Stiga Stig
Stihl RMI 422.2 P

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: ICRT ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.