Hero image

Pakastimet

Testasimme 9 vapaasti sijoitettavaa sekä 8 kalustepeitteistä pakastinkaappia. Laitteiden hinnat vaihtelevat noin 450 eurosta aina 2 000 euroon saakka.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Pakastuskyvyltään yksi on ylitse muiden

Pakastintesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin testituloksiin, kuten laitteiden pakastuskykyyn ja käyttömukavuuteen.

Liian pitkä pakastusaika voi pahimmillaan uhata ruokien säilyvyyttä. Nopeimmillaan elintarvikkeilla meni 8 tuntia jäähtyä pakastimen lämpötilaan ja pisimmillään siihen meni yli kymmenen tuntia kauemmin. Yksi pakastin erottui joukosta saamalla pakastuskyvystä ainoana erittäin hyvän arvosanan.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Jos sinulla on tarve ostaa pakastinkaappi, kannattaa ostopäätös tehdä harkiten. Pakastimen hinta ei välttämättä kerro laadusta. Olemme testanneet laitteet puolestasi ja valinneet ominaisuuksiltaan parhaat pakastimet.

Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin pakastimesta. Näet taulukosta laitteiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä pakastimet saa ostettua halvimmalla.

Testitulokset on jaettu kahteen osaan pakastimen tyypin (kalustepeitteinen/vapaasti sijoitettava) perusteella. Näiden lisäksi voit rajata testituloksia esimerkiksi merkin, tilavuuden ja hinnan perusteella.

Testissä on mukana täysikorkeat, noin 175–190 senttimetrin mittaiset pakastimet. Valmistajien ilmoittama kokonaistilavuus testatuille pakastimille on noin 200–300 litraa ja käytettävissä oleva tilavuus on noin 160–260 litraa.

Pakastimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 28.4.2022

Katso myös muut testimme: arkkupakastimet ja jääkaappi-pakastimet

 

Näin testasimme pakastimet

Laitteet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin pakastimien suorituskykyä, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta ja melua. Lisäksi tutkittiin rakenteen ja materiaalien laatua, joka antaa viitteitä laitteiden kestävyydestä.

Lue lisää pakastimien testauksesta

Kylmälaitteen ostajan opas

Testin lisäksi olemme tehneet oppaan, jossa käsittelemme kylmälaitteita yleisellä tasolla. Ostajan opas kertoo testitulostemme perusteella, mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota ostotilanteessa. Oppaassa neuvomme myös, miten testejämme kannattaa lukea.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä pakastimet testasimme

Vapaasti sijoitettavat pakastimet

Bosch GSN36VWFP
Gorenje FN6192PX
Grundig GFNE 138E20 N
Ikea Fullgöra 004.948.03
LG GFT41SWGSZ
Liebherr SGN 3036
Liebherr SGN 4335
Samsung RZ32T743538
Whirlpool UW8 F1C WHB N 1

Kalustepeitteiset pakastimet

AEG ABE818E6NC
Bosch GIN81AEF0
Electrolux LUT6NE18C
Electrolux LUT6NF18S
Hisense FIV276N4AWF
Ikea Frysa 805.014.18
Smeg S8F174NE
Whirlpool AFB 18401

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.