Hero image

Monitoimikoneet

Testasimme 12 monitoimikonetta. Parhaat monitoimikoneet ovat kalliita, mutta testissä löytyi useita runsaan sadan euron laitteita, joilla on omat vahvuutensa. Jos monitoimikonetta haluaa käyttää leivonnassa, hankintaan kannattaa satsata enemmän rahaa.

 

Testimme sisältää testitulokset ja artikkelin.

Monitoimikone vai yleiskone?

Monitoimikoneiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa siihen, kannattaako ostaa monitoimikone vai yleiskone. Nyrkkisääntö on, että yleiskone on hyvä valinta leipurille, ja monitoimikone toimii parhaiten ahkeralle ruuanlaittajalle.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä monitoimikone on kätevä apuväline keittiössä, sillä se säästää pilkkomisen ja käsin vatkaamisen vaivalta. Ominaisuuksissa ja hinnoissa on kuitenkin suuria eroja. Monitoimikoneiden testi auttaa sinua löytämään tarpeisiisi ja budjettiisi parhaan koneen.

Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin monitoimikoneesta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella. Arvosanojen ja mittaustulosten lisäksi testitaulukossa on ilmoitettu, mitä ominaisuuksia testatuissa koneissa on. Eri ominaisuuksia ovat muun muassa ajastin, mehustin, lihamylly ja soseuttaja. Laitteissa on vaihtelevasti erilaisia lisäosia ja -teriä.

Monitoimikoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 3.3.2022 sekä painetun lehden numerossa 2/2022.

Katso myös: Yleiskoneiden testi

Näin testasimme monitoimikoneet

Monitoimikoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testissä arvioitiin laitteiden suorituskykyä, käyttömukavuutta, melua, sähkönkulutusta, laatua ja sähköturvallisuutta. Suorituskykyä mitattiin vatkaamalla kananmunan valkuaisia ja kermaa, valmistamalla kakku-, leipä- ja lettutaikina, tekemällä majoneesia, pilkkomalla pähkinöitä, yrttejä ja sipuleita, raastamalla juustoa ja porkkanoita, siivuttamalla perunoita sekä soseuttamalla vauvanruokaa.

Lue lisää monitoimikoneiden testauksesta

Nämä monitoimikoneet testasimme

Bosch MC812S820
Braun FP3131WH
Braun FP3132BK
Magimix CS 4200 XL 18470F
Magimix Compact Systeme 3200 XL 18370F
Magimix Cuisine Systeme 5200 XL Premium
Magimix Mini Plus
OBH Nordica FO8218S0
OBH Nordica FO5468S0
Philips HR7510/10 Viva Collection
Philips HR7530/10 Viva Collection
Point POFP416
Tristar MX-4823

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: ICRT ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.