Lainaturvavakuutukset

Testasimme 5 laajaa ja 7 suppeaa lainaturvavakuutusta eri pankeista. Vakuutus turvaa asuntolainan ottajan taloutta yllättäviltä tilanteilta. Arvioimme lainaturvavakuutusten ehdot ja hinnat.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Vakuutusten ehdoissa ja hinnoissa isot erot

Lainaturvavakuutusten testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa vakuutusten ehtoihin ja hintoihin sekä siihen, millaisiin tilanteisiin vakuutuksista on apua. Laajojen lainaturvavakuutusten hinnoissa voi olla 5 vuodessa jopa useamman tuhannen euron eroja. Olennaisia eroja löytyy myös vakuutusehdoista.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Pankit tarjoavat erilaisia lainoja, joista yksi suurimmista on asuntolaina. Moni voi pohtia, että miten asuntolainan maksaminen hoituu, jos sairastuu, jää työttömäksi tai kuolee ennen kuin laina on maksettu pois. Lainaturvavakuutus on tarkoitettu turvaamaan asuntolainan ottajan taloutta yllättäviltä tilanteilta. Kun tarve tulee, vakuutus maksaa lainan pois osittain tai kokonaan.

Pankkien tarjoamat vakuutuspaketit ovat laajuudeltaan hyvin erilaisia. Joissakin pankeissa asiakas voi valita, mitä turvia vakuutukseensa haluaa. Toiset pankit taas tarjoavat valmiita paketteja, joista osa on laajempia ja osa suppeampia. Jotta lainaturvavakuutusten vertailu olisi sinulle helpompaa, testasimme puolestasi sekä suppeat että laajat vakuutuspaketit. Suppeisiin vakuutuksiin kuuluu aina vähintään kuolemanvaraturva.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja jokaisesta testin vakuutuksesta. Testituloksia voi rajata yrityksen, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Lainaturvavakuutusten testi on julkaistu verkkosivuillamme 26.10.2022. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 7/2022.

Palava kynttilä.

Näin testasimme lainaturvavakuutukset

Vakuutukset testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Lainaturvan ehdot arvioitiin tutkimalla vakuutusten yleisistä ehdoista muun muassa se, voiko vakuutuksen liittää vanhaan lainaan, ja miten monipuolinen vakuutus on sisällöltään. Hintaa arvioitiin kysymällä pankeilta lainaturvavakuutuksen hinta 12 esimerkkiasiakkaalle.

Lue lisää lainaturvavakuutuksien testauksesta

Nämä lainaturvavakuutukset testasimme

Laajat lainaturvat

Aktia Henkilöturva (Laaja)
Nordea Nordea MyLife (Laaja)
OP Luoton takaisinmaksuturva
POP Pankki Kattava lainaturva
Säästöpankki Maxiturva palkansaaja/yrittäjä

Suppeat lainaturvat

Aktia Henkilöturva (Suppea)
Danske Bank Lainaturva
Handelsbanken Lainaturva
Nordea Nordea MyLife (Suppea)
OP Luoton takaisinmaksuturva Henki-haitta
POP Pankki Kevyt Lainaturva
Säästöpankki Miniturva

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.