Autovakuutukset

Testasimme 8 eri vakuutusyhtiön liikenne- ja kaskovakuutukset.  Autovakuutuksen kilpailuttaminen voi säästää vuodessa satoja euroja.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Eroja hinnoissa, ehdoissa ja kattavuudessa

Autovakuutusten testi sisältää laajasti tietoa niin vakuutusten hinnoista, ehdoista kuin kattavuudestakin. Artikkelissa perehdymme eroihin eri vakuutusten välillä.

Eroja löytyi paitsi hinnoissa myös esimerkiksi bonusten ehdoissa, kaskon kattavuudessa ja omavastuissa. Sama autovakuutus ei välttämättä ole paras kaikille.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Jos omistat auton, sinulla on todennäköisesti lain vaatima liikennevakuutus ja vapaaehtoinen kaskovakuutus. Auton vakuutus voi olla merkittävä kuluerä, mutta kilpailuttamalla voit säästää paljon. Autovakuutuksen valintaan vaikuttaa moni asia, ja vakuutusten kilpailuttaminen itse voi olla haastavaa.

Arvioimme autovakuutukset puolestasi, ja kokosimme autovakuutuksen valintaan vaikuttavat tiedot testitaulukkoomme. Taulukosta löytyy kymmeniä arvosanoja ja tietoja jokaisesta testin vakuutuksesta. Testituloksia voi rajata merkin ja hinnan perusteella.

Autovakuutusten vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 13.1.2022 ja painetun lehden numerossa 1/2022.

Rikkinäinen auton sivupeili.

Näin testasimme autovakuutukset

Auton vakuutukset testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Testissä arvioitiin autovakuutusten hinta, kattavuus sekä asiakkaiden tyytyväisyys vakuutuksiinsa. Hinnan arvioinnissa otettiin huomioon bonukset.

Lue lisää autovakuutusten testauksesta

Nämä autovakuutukset testasimme

Fennia Laaja
If Täyskasko
LähiTapiola Laaja kasko
OP Superkasko
Pohjantähti Kasko
POP Vakuutus L-kasko
Säästöpankin vakuutukset L-kasko
Turva Turvakasko

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.