Mitä testi sisältää?
Hyvä älykello voi toimia kätevänä puhelimen jatkeena. Kellon ruudulla näytetään esimerkiksi saapuvat puhelut, viestit ja sosiaalisen median ilmoitukset, ja osalla kelloista voi myös vastata yhteydenottoihin. Samalla laitteella voi hoitua musiikintoiston ohjaaminen ja ostosten maksaminen kaupan kassalla.
Älykellot ovat varsin monipuolisia laitteita, ja ne toimivat myös apurina terveyteen ja liikkumiseen liittyen. Kelloissa on kuntoilutoimintoja ja niillä voi seurata esimerkiksi unta. Joillain älykelloilla voi muun muassa paikantaa käyttäjän sekä mitata verenpaineen, sydänsähkökäyrän ja hapenottokyvyn.
Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin älykellosta. Näet taulukosta laitteiden ajantasaiset hintatiedot ja sen, miten hinta on kehittynyt. Lisäksi näet, mistä älykellot saa ostettua halvimmalla.
Testin laitteet on jaettu kahteen ryhmään sen mukaan, voiko kelloon kytkeä puhelinliittymän. Jos älykellossa on e-sim-ominaisuus, sillä voi mobiilidatayhteyden avulla soittaa puheluita ja suoratoistaa musiikkia, vaikka puhelin ei olisi mukana. Testituloksia voi myös rajata esimerkiksi merkin, hinnan ja ominaisuuksien perusteella.
Useat testin älykellot toimivat sekä Android- että iPhone -puhelimien kanssa.
Mikäli urheilukello-ominaisuudet kiinnostavat, katso myös urheilukellojen testi tai aktiivisuusrannekkeiden testi.
Löydä testimme avulla paras älykello omiin tarpeisiisi ja budjettiisi! Älykellovertailu on julkaistu verkkosivuillamme 1.3.2023. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 2/2023.
Näin testasimme älykellot
Kellot testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa älykello-ominaisuuksia, kuntoilutoimintoja, käytön helppoutta, akkua ja monipuolisuutta. Myös kellojen tukena käytettävät älypuhelinsovellukset arvosteltiin.
Lue lisää älykellojen testauksesta

Sykemittaukset tehtiin levossa, kävellessä, juostessa ja pyöräillessä.