Hero image

Älykellot

Testasimme 38 älykelloa, joiden hinnat vaihtelevat noin 60 ja 490 euron välillä. Testin perusteella erinomaisen kellon voi saada myös kohtuullisella hinnalla.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Kaikkia voi käyttää myös urheilukellona

Älykellotesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia artikkelissamme.

Kaikki testin älykellot sisältävät erilaisia urheilukello-ominaisuuksia, kuten kalorinkulutuksen ja sykkeen seurantaa sekä kuljetun matkan mittausta. Perehdymme näihin ominaisuuksiin tarkemmin artikkelissa. Kerromme myös, mitkä ovat kuntoilutoiminnoiltaan parhaat älykellot.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä älykello voi toimia kätevänä puhelimen jatkeena. Kellon ruudulla näytetään esimerkiksi saapuvat puhelut, viestit ja sosiaalisen median ilmoitukset. Osalla älykelloista voi myös vastata viesteihin ja sähköposteihin sekä ohjata puhelimen musiikkitoistoa.

Useimmat testatut älykellot toimivat sekä Android- että iPhone -puhelimien kanssa. Älykellojen vedenkestävyys vaihtelee. Useimpia kelloja voi käyttää esimerkiksi uidessa.

Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin älykellosta. Näet taulukosta laitteiden ajantasaiset hintatiedot ja sen, miten hinta on kehittynyt. Lisäksi näet, mistä älykellot saa ostettua halvimmalla.

Mikäli urheilukello-ominaisuudet kiinnostavat, katso myös urheilukellojen testi tai aktiivisuusrannekkeiden testi.

Löydä testimme avulla paras älykello omiin tarpeisiisi ja budjettiisi! Älykellovertailu on julkaistu verkkosivuillamme 5.1.2022 sekä painetun lehden numerossa 1/2022.

Näin testasimme älykellot

Älykellot testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa älykello-ominaisuuksia, kuntoilutoimintoja, käytön helppoutta, akkua ja monipuolisuutta. Myös kellojen tukena käytettävät älypuhelinsovellukset arvosteltiin.

Lue lisää älykellojen testauksesta

 

Älykellon, aktiivisuusrannekkeen ja urheilukellon ostajan opas

Kannattaako valita älykello, aktiivisuusranneke vai urheilukello? Mitä asioita laitteen valinnassa kannattaa ottaa huomioon? Olemme älykellojen testin lisäksi tehneet oppaan, joka auttaa ymmärtämään, minkälainen älyranneke sopii parhaiten omiin tarpeisiisi.

Oppaassa perehdymme yksittäisten rannekemallien sijasta älykellojen, aktiivisuusrannekkeiden ja urheilukellojen ominaisuuksiin yleisellä tasolla.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä älykellot testasimme

Amazfit GTR 3 Pro
Amazfit GTS 2 mini
Amazfit GTS 3
Amazfit GTS 2e
Amazfit GTR 2e
Apple Watch SE GPS (44 mm)
Apple Watch Series 7 GPS 41 mm
Apple Watch SE GPS (40 mm)
Apple Watch Series 7 GPS 45mm
Fitbit Sense
Fitbit Versa 3
Fossil Gen 6 Smartwatch
Garmin Forerunner 55
Garmin Venu Sq Music Edition
Garmin Forerunner 745
Garmin Instinct Solar
Garmin Venu 2S (40 mm)
Garmin Venu 2 (45mm)
Garmin Lily (Sport)
Honor MagicWatch2 46mm
Honor Watch ES
Huawei GT 2e
Huawei Watch 3 Pro Classic
Huawei GT 2 Pro
Huawei Watch Fit
Huawei Watch 3 (Active) 46mm
Mobvoi TicWatch GTH
OnePlus Watch
Polar Grit X
Polar Vantage M2
Polar Ignite 2
Polar Unite
Samsung Galaxy Watch 4 44mm
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
Samsung Galaxy Watch 4 40mm
Samsung Galaxy Watch 4 Classic 46mm
Xiaomi Mi Watch
Xiaomi Mi Watch Lite

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.