Hero image

Älykellot

Testasimme 59 älykelloa. Laitteiden hintahaitari on suuri, 50 eurosta yli 900 euroon. Testin kahden parhaan älykellon hintaero on liki kolminkertainen, mutta hyvä älykello irtoaa vain satasella.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Älykello.

Kaikkia voi käyttää myös urheilukellona

Älykellotesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia artikkelissamme, jossa perehdymme muun muassa älykellojen kuntoilutoimintoihin.

Kaikki testin älykellot sisältävät erilaisia liikunnan seurantaan liittyviä ominaisuuksia, kuten sykkeen ja kuljetun matkan mittausta. Testissä selvisi, että kellot eivät kuitenkaan mittaa kaikkea tarkasti.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä älykello on kätevä puhelimen jatke. Älykellon ruudulla näytetään esimerkiksi saapuvat puhelut, viestit ja sosiaalisen median ilmoitukset, ja osalla kelloista voi myös vastata yhteydenottoihin. Samalla laitteella voi hoitua musiikintoiston ohjaaminen ja ostosten maksaminen kaupan kassalla.

Älykellot ovat varsin monipuolisia laitteita, ja ne toimivat myös apurina terveyteen ja liikkumiseen liittyen. Älykellolla voi seurata arkiaktiivisuutta ja mitata sykettä, kulutettuja kaloreita ja kuljettua matkaa. Laitteen avulla voi seurata myös unta ja jopa mitata käyttäjän verenpaineen, sydänsähkökäyrän ja hapenottokyvyn.

Testasimme 59 älykelloa, jotta sinä löytäisit parhaan kellon omiin tarpeisiisi. Useimmat älykellot toimivat sekä Android- että iPhone -puhelimien kanssa. Osa kelloista toimii kuitenkin vain iOS- tai Android-käyttöjärjestelmällä, joten kelloa valitessa kannattaa varmistaa laitteiden yhteensopivuus.

Testin älykellot on jaettu kahteen ryhmään sen mukaan, voiko kelloon kytkeä puhelinliittymän. Kun kellossa on eSIM-ominaisuus ja oma liittymä, sillä voi soittaa puheluita ja suoratoistaa musiikkia, vaikka puhelin ei olisi mukana. Jos kellossa ei ole mobiilidatayhteyttä, kello voi käyttää esimerkiksi puhelimen nettiyhteyttä tai kodin langatonta verkkoa.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Näet taulukosta myös tuotteiden ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä älykellon saa ostettua halvimmalla.

Älykellovertailu on julkaistu verkkosivuillamme 17.1.2024. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 1/2024.

Lue myös: aktiivisuusrannekkeiden testi.

Näin testasimme älykellot

Älykellot testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin älykello-ominaisuuksia, kuntoilutoimintoja, käytön helppoutta, akkua, rakenteen laatua ja laitteiden monipuolisuutta. Myös kellojen tukena käytettävät älypuhelinsovellukset arvosteltiin.

Lue lisää älykellojen testauksesta

Kaksi henkilöä juoksemassa aurinkoisessa säässä.

Sykemittaukset tehtiin levossa, kävellessä, juostessa ja pyöräillessä.

Älykellon ja aktiivisuusrannekkeen ostajan opas

Kannattaako valita älykello vai aktiivisuusranneke? Mitä asioita laitteen valinnassa kannattaa ottaa huomioon? Ostajan oppaan luettuasi tiedät, millainen älyranneke sopii parhaiten omiin tarpeisiisi. Oppaassa perehdymme yksittäisten mallien sijasta älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden ominaisuuksiin yleisellä tasolla.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä älykellot testasimme

Wifi-yhteydellä varustetut älykellot

Amazfit GTR 4
Amazfit GTR mini
Amazfit GTS 4
Amazfit GTS 4 Mini
Amazfit T-Rex 2
Apple Series 9 GPS 41mm
Apple Series 9 GPS 45mm
Apple Watch SE (2022) GPS 40mm
Apple Watch SE (2022) GPS 44mm
Coros Apex 2 Pro
Denver SW-173
Fitbit Sense 2
Fitbit Versa 4
Garmin Fenix 7
Garmin Forerunner 255 Music
Garmin Forerunner 265
Garmin Forerunner 265S
Garmin Forerunner 955
Garmin Venu 2 Plus
Garmin Venu 3
Garmin Venu 3S
Garmin Venu Sq 2
Garmin Venu Sq 2 Music Edition
Garmin Vivoactive 5
Garmin Vivomove Sport
Garmin Vivomove Trend
Google Pixel Watch 2
Huawei Watch Buds
Huawei Watch D
Huawei Watch GT 3 Pro Active 46mm
Huawei Watch GT 4
Huawei Watch GT Runner
Huawei Watch Ultimate
Polar Ignite 3
Polar Pacer
Samsung Galaxy Watch 5 40mm
Samsung Galaxy Watch 5 44mm
Samsung Galaxy Watch 5 Pro 45mm
Samsung Galaxy Watch6 40mm
Samsung Galaxy Watch6 44mm
Samsung Galaxy Watch6 Classic 43mm
Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm
Suunto 5 Peak
Xiaomi Redmi Watch 3
Xiaomi Watch S1 Active
Xiaomi Watch S1 Pro

Mobiilidatayhteydellä varustetut älykellot

Apple Series 9 4G 41mm
Apple Series 9 4G 45mm
Apple Watch SE (2022) 4G 40mm
Apple Watch SE (2022) 4G 44mm
Apple Watch Ultra 2
Huawei Watch 4 46 mm
Samsung Galaxy Watch 5 LTE 40mm
Samsung Galaxy Watch 5 LTE 44mm
Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm
Samsung Galaxy Watch6 Classic LTE 43mm
Samsung Galaxy Watch6 Classic LTE 47mm
Samsung Galaxy Watch6 LTE 40mm
Samsung Galaxy Watch6 LTE 44mm

katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.