Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Älykello-ominaisuudet

Viestien ja puheluiden toiminnallisuudet arvosteltiin. Ilmoitusten lisäksi viestien arvostelussa huomioitiin mahdollisuus viestien kirjoittamiseen ja vastaamiseen.

Puhelutoimintojen arvostelussa huomioitiin puhelusta ilmoittaminen, mahdollisuus vastata puheluun, puheluiden soittaminen ja kellon käytettävyys puheluissa ja äänenlaatu.

Puheohjauksesta testattiin esimerkiksi kellonajan ja sijainnin kysyminen, sään ja reitin kysyminen sekä viestin lähettäminen.

Musiikkitoimintoja arvioitaessa huomioitiin käyttöönotto, musiikin kuuntelun helppous suoratoistossa puhelimen kautta sekä musiikin toistaminen ja käyttö ilman yhteyttä puhelimeen.

Askelmittauksen tarkkuus mitattiin kävellessä juostessa ja arkirutiinien aikana.

Kuntoilutoiminnot

Mittausten tarkkuus ja toistettavuus arvioitiin. Sykemittauksen tarkkuus testattiin levossa, kevyen ja raskaan harjoittelun aikana sekä pyöräillessä.

Happisaturaatiomittauksen tarkkuus testattiin vertaamalla kellon antamia tuloksia samaan aikaan referenssilaitteella sormesta mitattuihin arvoihin.

Matkan mittauksen tarkkuus testattiin sekä gps-toimintoa että askelmittaria käyttäen. Askelmittauksen tarkkuus testattiin kävelyn, juoksun ja arjen askareiden aikana. Lisäksi testattiin korkeusmittarin ja nousun mittauksen tarkkuus.

Käytön helppous

Yleisen käytettävyyden lisäksi arvioitiin kellon käyttöönotto, kuntoilutoimintojen käytettävyys, näyttö, unenseurannan helppous ja kellon personointi sekä kellon valikoiden käytön helppous. Käytettävyydessä huomioitiin päivittäisen käytön helppous, kellon mukavuus ranteessa, lataamisen helppous ja yhteyden luotettavuus puhelimen kanssa.

Kuntoilutoiminnoista arvioitiin muun muassa näytön selkeyttä harjoituksen aikana, tavoitteiden asettamista ja seurantaa sekä sopivuutta eri lajeja harrastavalle. Kellon näytön tarkkuus, värintoisto, luettavuus eri valaistusolosuhteissa ja eri kulmista arvioitiin. Käyttöönotosta arvosteltiin sovellusten lataaminen, paritus puhelimen kanssa ja tilien luominen sekä omien tietojen syöttäminen.

Sykemittaukset tehtiin levossa, kävellessä, juostessa ja pyöräillessä.

Akku

Kellojen toiminta-aika ja latausnopeus mitattiin. Toiminta-aika mitattiin tyypillisessä käytössä gps-toiminto päällä ja pois päältä. Tämän lisäksi mitattiin, kuinka paljon akun varaustaso nousi 30 minuutin latauksen aikana.

Puhelinsovellus

Kellojen tukena älypuhelimessa käytettävät sovellukset arvosteltiin. Tärkeimpinä huomioitiin sovelluksen yleinen toimivuus ja käyttöliittymän selkeys.

Rakenteen laatu

Laboratorion asiantuntijat testasivat näytön naarmunkestävyyden ja arvioivat kellon materiaalien ja rakenteen laatua. Myös vedenkestävyys huomioitiin arvostelussa.

Monipuolisuus

Kuntoiluominaisuudet, yhteydet ja liitännät sekä yleinen monipuolisuus arvosteltiin. Yleisen monipuolisuuden arviossa huomioitiin kosketusnäyttö ja näytön taustavalo.

Kuntoiluominaisuuksien monipuolisuuden arvioon vaikutti yhteensä 20 ominaisuutta, kuten unenseuranta, veren happi­pitoisuuden mittaus, hapenottokyvyn mittaus ja tuki sykevyölle. Liitännöistä arvosteltiin esimerkiksi gps, wifi, 4G ja nfc.

Testitulokset

Artikkeli

Kellojen naarmuuntumisherkkyys mitattiin.

Testausta ympäri vuoden

Huom! Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.