Yleiskonetestissä testattiin laitteiden suorituskykyä, käyttömukavuutta, melua, sähkönkulutusta, sähköturvallisuutta ja kestävyyttä. Lisäksi arvioitiin koneiden rakenteen ja materiaalien laatua.
Suorituskyky
Kustakin koneesta testattiin seuraavat toiminnot: kananmunan valkuaisten ja kermavaahdon vatkaaminen, kakku-, leipä- ja lettutaikinan valmistaminen sekä majoneesin valmistus.
Jokaisesta toiminnosta mitattiin siihen kulunut aika ja arvioitiin lopputulos. Esimerkiksi kermavaahdosta arvioitiin vaahdon tilavuus ja nesteen erottuminen, kun se oli ollut jääkaapissa 24 tuntia ja taikinoista tasaisuus. Arvioimme leipätaikinan nousemista sekä valmiin leivän ja kakun rakennetta. Lettutaikinasta arvioimme myös kuohkeutta, nestemäisyyttä ja kerrostuneisuutta. Lisäksi arvioitiin majoneesin tasaisuutta ja paksuutta sekä kiinteyttä, kun sitä oli säilytetty jääkaapissa 24 tuntia.
Käyttömukavuus
Käyttömukavuutta arvioi kolmen hengen asiantuntijaraati, jotka arvioivat seuraavia asioita: Laitteen kokoamisen, täyttämisen ja tyhjentämisen sekä ohjelman valitsemisen helppous, prosessin seuraamisen helppous, laitteen vakaus käytön aikana, laitteen puhdistus, ohjauspaneelin selkeys, laitteen liikuteltavuus ja säilytys, käyttöohjeet sekä helppokäyttöisyys vasen- tai oikeakätiselle.
Melu
Melua arvioitiin kuuntelemalla sekä mittaamalla desibelimittarilla.
Sähkönkulutus
Sähkönkulutusta mitattiin, kun laitetta pidettiin valmiustilassa.
Rakenteen ja materiaalien laatu
Laitteiden rakennetta määriteltäessä arvioitiin, kuinka hyvin laite oli valmistettu.
Turvallisuus
Selvitimme laitteiden sähköturvallisuutta. Tällä arvosanalla ei ollut lainkaan painoarvoa. Se saattoi vain alentaa kokonaisarvosanaa, jos laite ei läpäissyt turvallisuustestejä.
Kestävyys
Selvitimme moottorin kestävyyttä sekä koneen eri osien astianpesukonekestävyyttä. Arvosanalla ei ollut lainkaan painoarvoa. Se saattoi vain alentaa kokonaisarvosanaa, jos laite ei läpäissyt kestävyystestejä.
Testitulokset
Artikkeli