Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Yleiskone.

Yleiskonetestissä testattiin laitteiden suorituskykyä, käyttömukavuutta, melua, sähkönkulutusta, sähköturvallisuutta ja kestävyyttä. Lisäksi arvioitiin koneiden rakenteen ja materiaalien laatua.

Suorituskyky

Kustakin koneesta testattiin seuraavat toiminnot: kananmunan valkuaisten ja kermavaahdon vatkaaminen, kakku-, leipä- ja lettutaikinan valmistaminen sekä majoneesin valmistus.

Jokaisesta toiminnosta mitattiin siihen kulunut aika ja arvioitiin lopputulos. Esimerkiksi kermavaahdosta arvioitiin vaahdon tilavuus ja nesteen erottuminen, kun se oli ollut jääkaapissa 24 tuntia ja taikinoista tasaisuus. Arvioimme leipätaikinan nousemista sekä valmiin leivän ja kakun rakennetta. Lettutaikinasta arvioimme myös kuohkeutta, nestemäisyyttä ja kerrostuneisuutta. Lisäksi arvioitiin majoneesin tasaisuutta ja paksuutta sekä kiinteyttä, kun sitä oli säilytetty jääkaapissa 24 tuntia.

Käyttömukavuus

Käyttömukavuutta arvioi kolmen hengen asiantuntijaraati, jotka arvioivat seuraavia asioita: Laitteen kokoamisen, täyttämisen ja tyhjentämisen sekä ohjelman valitsemisen helppous, prosessin seuraamisen helppous, laitteen vakaus käytön aikana, laitteen puhdistus, ohjauspaneelin selkeys, laitteen liikuteltavuus ja säilytys, käyttöohjeet sekä helppokäyttöisyys vasen- tai oikeakätiselle.

Yleiskone käytössä.

Melu

Melua arvioitiin kuuntelemalla sekä mittaamalla desibelimittarilla.

Sähkönkulutus

Sähkönkulutusta mitattiin, kun laitetta pidettiin valmiustilassa.

Rakenteen ja materiaalien laatu

Laitteiden rakennetta määriteltäessä arvioitiin, kuinka hyvin laite oli valmistettu.

Turvallisuus

Selvitimme laitteiden sähköturvallisuutta. Tällä arvosanalla ei ollut lainkaan painoarvoa. Se saattoi vain alentaa kokonaisarvosanaa, jos laite ei läpäissyt turvallisuustestejä.

Kestävyys

Selvitimme moottorin kestävyyttä sekä koneen eri osien astianpesukonekestävyyttä. Arvosanalla ei ollut lainkaan painoarvoa. Se saattoi vain alentaa kokonaisarvosanaa, jos laite ei läpäissyt kestävyystestejä.

Testitulokset

Artikkeli

Yleiskone ja taikinaa.

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Testausta ympäri vuoden

Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.