Voileipien paistaminen onnistui kaikilla testimme 10 laitteella vähintään tyydyttävästi. Kokin sormet olivat vaarassa neljää grilliä käytettäessä. Laitteiden hinnat vaihtelevat noin 20 ja 60 euron välillä.
Kirjoittaja: Tuomo Tamminen Testi: Teemu Sysioja Kuvat: ICRT
Kunnon voileipägrillin saa muutamalla kympillä, mutta turvallisuudesta ei kannata tinkiä. Osa testin grilleistä kuumenee ulkopuoleltakin lähes sata-asteiseksi.
Hyvä voileipägrilli on nopeasti määritelty: se grillaa leivät, mutta ei käyttäjänsä sor...
Croque Monsieur eli kinkku-juustoleipä
Perinteinen ranskalainen voileipä sai tarinan mukaan alkunsa, kun työmiehet unohtivat eväsleipänsä kuuman patterin viereen. Hienosta nimestä huolimatta kyseessä on yksinkertainen ruoka, joka syntyy helposti voileipägrillissäkin.
Ainekset (4 annosta)
8 isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
2 rkl majoneesia
2 tl dijoninsinappia
8 keittokinkkuviipaletta
4 emmentaljuustoviipaletta
Aseta puolet paahtoleivistä leikkuulaudalle. Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään. Sivele majoneesiseos leiville. Aseta jokaisen leivän päälle kaksi kinkkuviipaletta sekä yksi juustoviipale. Paina loput leivistä kansiksi. Paahda leivät voileipägrillissä, vohveliraudalla tai paistinpannulla.
Yksi yleinen muunnelma ohjeesta on croque madame, jossa leivän päälle tulee lisäksi paistettu tai uppopaistettu kananmuna.
Lähteet: Ruoka.fi, Wikipedia ja The Guardian.