Vedenkeittimet

28.4.2004|

Testissä kiinnitettiin huomiota laitteiden käsiteltävyyteen, kiehumisnopeuteen, energiankulutukseen sekä pannujen pintalämpötilaan. 

Käsiteltävyydessä painotettiin ominaisuuksia, jotka helpottavat keittimen käyttöä kuten mitta-asteikon ja merkkivalon selkeyttä tai kannen toimivuutta. Kädensijan muotoilulla on merkitystä kannun oikeaan tasapainoon. Kannun tasapainoisuus ja hyvät kaato-ominaisuudet ovat toimivan ja käyttökelpoisen vedenkeittimen ominaisuuksia.

Veden lämpötilaa seurattiin koko keittämisen ajan. Kiehumisnopeus ja kulunut energiamäärä kirjattiin, kun veden lämpötila saavutti 100 astetta. Pintalämpötila mitattiin elementeillä, jotka oli sijoitettu kaksi senttimetriä vedenpinnan alapuolelle kannun ulkopintaan.