Kuluttajan testi: Turvaistuimet

3.95 €

Turvaistuimet

6.6.2012| /
Testissä oli mukana 11 turvaistuinta eri kokoluokista. Istuinten hinnat vaihtelevat noin 180 eurosta 420 euroon. Kaikki testin turvaistuimet ovat Suomessa myynnissä olevia, edellisen testin jälkeen markkinoille tulleita malleja.
Kirjoittaja: Teemu Sysioja Testi: Teemu Sysioja Kuvat: ICRT
Testin turvaistuimista kaksi on selkä menosuuntaan käytettävää turvakaukaloa (0-13 kg, painoluokka 0+), kaksi kasvot menosuuntaan käytettävää (9-18 kg , painoluokka I), neljä (9-36 kg, painoluokka I/II/III) ja kolme 15-36 kg (painoluokka II/III) –istuimia.

Tuloksissa ei ole Suomessa myytäviä selkä menosuuntaan käytettäviä suurempia istuimia. Ainoa tällainen mukana ollut istuin ehti poistua markkinoilta ennen testin julkaisemista.

Testatuissa istuimissa on sekä auton turvavöillä että isofix-kiinnityksellä kiinnitettäviä istuimia. Jos istuinta voidaan käyttää sekä isofix-kiinnityksellä että auton istuinvöillä, tulokset on julkaistu molemmilla kiinnitystavoilla.

Osa turvakaukaloa suuremmista turvaistuimista on hyväksytty käytettäväksi jo 9 kg painoiselle lapselle. Siirtyminen kasvot menosuuntaan käytettävään istuimeen jo näin aikaisin on liian varhaista. Pienen lapsen pää on suhteessa muuhun rakenteeseen raskas ja kaulan/niskan lihaksisto heikko. Tästä syystä lapsen tulisi matkustaa selkä menosuuntaan niin pitkään kuin hän suinkin mahtuu istuimeen.

Tulostaulukoissa vertaile ainakin tuloksia, jotka koskevat istuimen suojaa törmäystilanteissa, istuimen asennettavuutta autoon ja tarvittavaa tilaa autossa. Auto ja lapsi kannattaa aina ottaa mukaan istuinta hankittaessa ja kokeilla käytännössä istuinta ennen ostopäätöksen tekemistä siinä autossa, jossa sitä tullaan käyttämään.

 

Testatut tuotteet

Vertailu Merkki Malli Hinta 1) KOKONAISARVOSANA
Näytä Cybex Juno-Fix 8) 220 🔒
Näytä Concord Transformer Pro 8) 279 🔒
Näytä BeSafe iZi UP X3 Fix 239 🔒
Näytä BeSafe iZi UP X3 179 🔒
Näytä Cybex Aton 2 220 🔒
Näytä Cybex Aton 2 ja Isofix-jalusta 389 🔒
Näytä Cybex Pallas 2 289 🔒
Näytä Cybex Solution X2 215 🔒
Näytä Kiddy Guardianfix Pro 339 🔒
Näytä BeSafe iZi Go Isofix 358 🔒
Näytä Graco Nautilus 249 🔒
Näytä Kiddy Guardianfix Pro 339 🔒
Näytä Roemer Trifix 419 🔒
Näytä Recaro Monza Nova Seatfix 0 9) 🔒