Kuluttajan testi

4.95 €

Ruohonleikkurit

2.5.2018|

Suorituskyky

Suorituskykyä mitattiin leikkaamalla 4-5 senttimetrin mittaista standardiruohoa, 10 sentin pituista ruohoa, kosteaa ruohoa sekä karkeaa ja kuivaa 30 sentin pituista ruohoa. Leikkureita testattiin myös epätasaisella ja kaltevalla nurmikolla sekä nurmikon reunassa ja seinän vieressä. Myös silppuamistoiminto ja ruohonkerääjä arvioitiin. Lisäksi tutkittiin muun muassa leikkaamiseen kulunutta aikaa ja nurmikon ulkonäköä.

Käyttömukavuus

Käyttömukavuutta testattiin muun muassa leikkaamalla ruohoa suoraan ja esteiden ympäri, arvioimalla työntöaisan korkeuden ja ruohon leikkuukorkeuden säätämistä sekä säätimien, ruohonkerääjän ja silppurin käyttöä. Myös puhdistuksen ja kunnossapidon helppous, koneen kokoaminen, käynnistäminen, liikuttelu ja säilytys pisteytettiin.

Ominaisuudet

Ominaisuuksien arvosanaan vaikuttivat muun muassa leikkuukorkeus, leikkurin paino, työntöaisan korkeudensäätö sekä se, kuinka lähelle estettä leikkurilla pääsee. Lisäksi kartoitettiin, onko laitteessa silppuria ja ruohonkerääjää.

Käyttöohjeet

Käyttöohjeista arvioitiin muun muassa kokoamisen, käytön sekä kunnossapidon ja puhdistamisen opastus.

Energiankulutus

Energiankulutus mitattiin sähkön- ja bensiininkulutuksella. Sähkön hintana 0,1655 €/kWh, käytettiin Energiaviraston koko maan keskihintaa 7.3.2018 (pientalo, nimellishinta, sähkönkulutus 5 000 kWh/v). Bensiinin hinta, 1,510 €/l, saatiin Polttoaine.net-hintavertailusivustolta 7.3.2018 (98E:n koko maan keskihinta).

Melu

Melua kuunneltiin aistinvaraisesti 10 metrin päästä laitteesta ja mitattiin desibelimittarilla leikkaajan korkeudelta.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.