Retkeilykengät

4.95 €

Retkeilykengät

1.8.2012|
Testissä oli kuusi naisten ja miesten matalavartista retkeilykenkää. Kaikissa kengissä oli GoreTex- tai muu vedenpitävä ja hengittävä kalvo. Testin retkeilykenkien hinnat vaihtelevat 100 – 140 euron välillä.
Testissä oli kuusi naisten ja miesten matalavartista retkeilykenkää. Kaikissa kengissä oli GoreTex- tai muu vedenpitävä ja hengittävä kalvo. Matalavartiset kengät sopivat päiväretkille helppokulkuisessa maastossa sekä kaupunkikäyttöön lähes ympärivuotisesti. Testin retkeilykenkien hinnat vaihtelevat 100 – 140 euron välillä. Retkeilykenkien käyttöominaisuuksia, kestävyyttä ja haitta-aineiden esiintymistä testattiin laboratoriotesteissä. Käyttömukavuutta arvioitiin käyttäjätesteissä. Retkeilykenkien tärkeimpiä käyttöominaisuuksia ovat iskunvaimennuskyky, vedenpitävyys sekä pohjan jousto ja pito. Kenkiä valitessasi mieti, mitä kengältä haluat ja missä olosuhteissa niitä käytät.
  • Maastossa tarvitaan vedenpitävyyttä, nilkkoja tukevaa rakennetta ja pitävää pohjaa. Katuolosuhteissa korostuvat iskunkestävyys ja kengän hengittävyys.
  • Karkeampi pohjakuvio sopii maastoon. Tasainen pohja lisää askeleen rullaavuutta ja soveltuu asfaltille. Joustava pohja on lyhyillä retkillä mukavampi kuin jäykkä pohja.
  • Retkeilykengät eivät sovellu epätasaiseen maastoon esimerkiksi tuntureille tai muuten vaihteleville pinnoille. Näissä olosuhteissa harkitse vaelluskenkien hankkimista.
  • Kokeile rauhassa eri valmistajien kenkiä ja malleja. Asioi kaupoissa iltapäivällä, jolloin jalat ovat hieman turvonneet.
  • Tekniset huippuominaisuudet eivät auta, jos kenkä tuntuu jalassa huonolta. Kenkien istuvuus on tärkeää ja aina yksilöllistä. Valitse kengät, joissa on riittävästi liikkumatilaa varpaille.

Testatut tuotteet

Vertailu Merkki Malli Hinta 2) KOKONAISARVOSANA
NäytäMEINDL Magic 5,0 GTX 115 € 🔒
NäytäSALOMON Exit 2 GTX 99 € 🔒
NäytäCOLUMBIA Talus Ridge Outdry 1) 139 € 🔒
NäytäMERRELL Avian Light Sport GTX Synthetic 119 € 🔒
NäytäADIDAS AX A GTX 120 € 🔒
NäytäHAGLÖFS Observer Q GT 139 € 🔒