Kuluttajan testi

4.95 €

Monitoimikoneet

27.12.2018| /

Monitoimikonetestissä testattiin laitteiden suorituskykyä, käyttömukavuutta, melua, sähkönkulutusta, laatua ja sähköturvallisuutta.

Suorituskyky

Kustakin koneesta testattiin ne toiminnot, mitä niillä pystyy tekemään: vatkaaminen, kakku- ja leipätaikinan valmistaminen, majoneesin valmistus, pähkinöiden, yrttien ja sipuleiden silppuaminen, juuston ja porkkanoiden raastaminen, sekoittaminen, jään murskaaminen, perunoiden siivuttaminen sekä hedelmämehun valmistus. Perunoiden siivuttaminen ja hedelmämehun valmistaminen eivät vaikuttaneet testin kokonaisarvosanaan.

Jokaisesta toiminnosta mitattiin siihen kulunut aika ja arvioitiin lopputulos. Esimerkiksi kermavaahdosta arvioitiin vaahdon tilavuus ja nesteen erottuminen, kun se oli ollut jääkaapissa 24 tuntia ja taikinoista tasaisuus. Arvioimme leipätaikinan nousemista sekä valmiin leivän ja kakun rakennetta. Lettutaikinasta arvioimme myös kuohkeutta, nestemäisyyttä ja kerrostuneisuutta. Lisäksi arvioitiin majoneesin tasaisuutta ja paksuutta sekä kiinteyttä, kun sitä oli säilytetty jääkaapissa 24 tuntia. 

Pähkinärouheen, hienonnettujen yrttien ja sipulisilpun tasaisuuden lisäksi arvioimme niiden hienojakoisuutta. Juusto- ja porkkanaraasteesta arvioimme muun muassa erottuvien palojen määrää raasteessa. Perunoiden siivuttamisessa arvioimme perunasiivujen tasaisuutta ja vauvanruuan soseuttamisessa sen tasaisuutta, hienojakoisuutta ja soseutumattomia paloja. 

Käyttömukavuus

Käyttömukavuutta arvioi kolmen hengen asiantuntijaraati, jotka arvioivat koneen täyttämistä ja tyhjentämistä, puhdistamista ja kokoamista, ohjelman valitsemista ja vakautta käytön aikana, ohjauspaneelin selkeyttä ja prosessin seuraamista, koneen käsiteltävyyttä ja säilytystä, helppokäyttöisyyttä vasen- ja oikeakätiselle sekä käyttöohjeita. 

Melu

Melua arvioitiin kuuntelemalla sekä mittaamalla desibelimittarilla. 

Sähkönkulutus

Sähkönkulutusta mitattiin, kun laitetta pidettiin pois päältä -tilassa.

Rakenteen ja materiaalien laatu

Laitteiden rakennetta määriteltäessä arvioitiin, kuinka hyvin laite on valmistettu. 

Turvallisuus

Selvitimme laitteiden sähköturvallisuutta. Tällä arvosanalla ei ollut lainkaan painoarvoa. Se saattoi vain alentaa kokonaisarvosanaa, jos laite ei läpäissyt turvallisuustestejä.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.