Kuluttajan testi

4.95 €

Langattomat kotikaiuttimet

24.3.2022|

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Äänenlaatu Kuuntelut suoritti viisi eri-ikäistä, kokenutta musiikinkuuntelijaa, joiden musiikkimaut poikkeavat toisistaan. He kuuntelivat kaiuttimilla puhetta, klassista musiikkia, popmusiikkia ja jazzia. Testikuuntelu tehtiin wifi-yhteydellä, mikäli mahdollista.

Kaiuttimen ääntä arvioitiin myös kuuntelemalla sitä eri suunnista, eri korkeudelta ja eri etäisyyksiltä. Kuuntelijat arvioivat lisäksi mahdolliset äänen vääristymät sekä häiriöt äänentoistossa.

Käyttömukavuus Arvioissa otettiin huomioon kaiuttimen käyttöönoton ja päivittäisen käytön helppous sekä bluetooth- että wifi-käytössä. Myös kaiuttimen käyttäminen usealla laitteella arvosteltiin. Lisäksi arvioitiin mobiilisovellukset, joilla kaiutinta ohjataan älypuhelimen tai tabletin kautta. Sovelluksen arvioinnissa keskityttiin ekvalisaattorin käyttöön, eli äänen muokkaamiseen sovelluksen kautta.

Liitännät ja käyttöpainikkeet Arvostelussa huomioitiin tärkeimpinä bluetooth- ja wifi-yhteys, linjatasoinen tuloliitäntä äänelle, ethernet-liitäntä sekä mahdollisuus ladata mobiililaite USB-liitännän kautta. Lisäksi huomioitiin mahdolliset äänen esiasetukset ja mahdollisuus säätää basson tasoa mobiilisovelluksen, kaukosäätimen, tai laitteessa olevien painikkeiden avulla.

Sähkönkulutus Mitattiin verkkovirtaan kytkettynä tehontarve valmiustilassa ja normaalilla äänenvoimakkuudella kuunneltaessa. Testi tehtiin bluetooth-yhteydellä, mikäli mahdollista.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.