• Langattomat kotikaiuttimet
 • Artikkeli
 • Testitulokset
 • Näin testasimme
 • Hero image

  Langattomat kotikaiuttimet

  Testasimme yhteensä 21 langatonta kotikaiutinta, jotka toistavat musiikkia bluetooth- tai wlan-yhteyden kautta. Testivoittaja maksaa yli tuhat euroa, mutta jo 200 eurolla saa erittäin hyvän kaiuttimen, joka ei juuri häviä äänenlaadultaan viisi kertaa kalliimmalle kaiuttimelle.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Äänenlaadussa merkittävimmät erot

  Langattomien kotikaiuttimien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

  Artikkelissa perehdymme muun muassa kaiuttimien äänenlaatuun. Pari testatuista kaiuttimista saa äänenlaadusta täyden kympin, mutta testattujen tuotteiden joukosta löytyy myös äänenlaadultaan merkittävästi huonompia malleja.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Hyvä langaton kaiutin on erinomainen vaihtoehto nykykodin äänentoistoon. Pöydälle tai hyllylle asetettava kaiutin saa virtansa sähkötöpselistä, mutta musiikki toistetaan esimerkiksi puhelimesta, tietokoneesta tai tabletista bluetooth- tai wifi-yhteyden kautta.

  Tämän testin langattomat kaiuttimet sopivat erityisesti sisäkäyttöön kotona. Olemme tehneet myös toisen testin, jossa on testattu ulkokäyttöön soveltuvat kannettavat bluetooth-kaiuttimet. Niiden etuna on yleensä esimerkiksi vedenkestävyys. Tämän testin kotikaiuttimet eivät kestä vettä. Langattomat kotikaiuttimet ovat myös vähemmän joustavia sijainnin suhteen, sillä verkkovirtapistoke on syytä olla kaiuttimen lähellä.

  Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin kaiuttimesta. Näet taulukosta tuotteiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä kaiuttimet saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata merkin ja hinnan perusteella.

  Testimme auttaa selvittämään, mikä on omaan budjettiisi ja tarpeisiisi paras langaton kaiutin kotiin.

  Langattomien kotikaiuttimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 24.3.2022.

  Näin testasimme kaiuttimet

  Langattomat kotikaiuttimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin äänenlaatua, käyttömukavuutta, liitäntöjä ja käyttöpainikkeita sekä sähkönkulutusta. Äänenlaatua arvioi viisi eri-ikäistä, kokenutta musiikinkuuntelijaa. Ääntä arvioitiin kuuntelemalla sitä eri suunnista, eri korkeudelta ja eri etäisyyksiltä.

  Lue lisää kaiuttimien testauksesta

  Nämä langattomat kotikaiuttimet testasimme

  Kotikaiuttimet

  Audio Pro A10
  Bluesound Pulse Flex 2i
  Bowers Wilkins Zeppelin
  Denon Home 150
  Denon Home 250
  Denon Home 350
  Ikea Symfonisk kehys Wi-Fi-kaiuttimella.
  Ikea Eneby (gen 2) – 20x20cm
  Ikea Eneby (gen 2) – 30x30cm
  JBL Link Music
  Marshall Stanmore II (Bluetooth)
  Marshall Acton II (Bluetooth)
  Naim Audio Mu-so Qb (2nd Generation)
  Sonos One SL
  Sonos Five
  Sonos Move
  Sonos One (Gen 2)
  Sony SRS-RA5000
  Sony SRS-RA3000

  Applen ja Googlen älykaiuttimet

  Apple HomePod Mini
  Google Nest Audio

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: IStock ja ICRT

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.