Kuluttajan testi

4.95 €

Ketsupit

7.9.2016|
Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Testasimme 7 ketsuppia elintarvikelaboratoriossa. Teknisten mittausten lisäksi tehtiin makutestit.

Makutestit Asiantuntijat arvioivat ketsuppien värin, koostumuksen, tuoksun ja tärkeimpänä maun. Lisäksi ketsupeista annettiin subjektiivinen kokonaisarvio.

Tomaattipitoisuus ja kuiva-aineet Ketsuppien tomaattipitoisuuden määrittämiseksi tuotteista mitattiin kuiva-ainepitoisuus, erilaiset hapot, kalium, magnesium ja fosfori.

Suolan ja sokerin määrät suhteessa ilmoitettuun Ketsupeista testattiin todelliset suolan ja sokerin pitoisuudet ja niitä verrattiin valmistajien ilmoittamiin määriin. Suolan määrä tutkittiin AAS-menetelmällä (atomiabsorptiospektrometria) ja sokerin määrä nestekromatografiaa (HPLC) hyödyntäen.

Pakkaus Asiantuntijat arvioivat pakkausmerkinnät ja ketsupin annostelun sekä korkin sulkemisen helppouden.

Myrkyt Tuotteista testattiin kasvinsuojeluaineet ja mykotoksiinit, eli homemyrkyt. Tuotteet testattiin kuuden tomaateissa mahdollisesti esiintyvän homemyrkyn, kuten patuliinin osalta. Testatuissa tuotteissa ei ollut ongelmia.

Lisäksi tutkittiin yli 200 kasvinsuojeluaineen jäämiä. Tarkistetut aineet olivat hyönteismyrkkyjä, sienimyrkkyjä, kasvimyrkkyjä ja rikkakasvien torjunta-aineita. Yksikään tuotteista ei sisältänyt havaittavia määriä kasvinsuojeluaineiden jäämiä.

Mykotoksiinien testauksessa käytettiin nestekromatografiaa (LC/MS/MS) ja kasvinsuojeluaineiden testauksessa kaasukromatografiaa (GC-ECD ja GC-FPD).


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.