Blu-ray-soittimet

15.12.2011| /

Testi tehtiin kansainvälisenä kuluttajajärjestöjen ja -viranomaisten ICRT-yhteistyönä.

Kuvanlaadun testit tehtiin subjektiivisina arviointeina. Arvioinnin suoritti kolme laboratorion asiantuntijaa. Katselutesteissä käytettiin rinnakkain kahta 50-tuumaista kalibroitua Panasonic-merkkistä televisiota.  Katselutestit tehtiin erikseen blu-ray- ja dvd-materiaaleilla. Dvd-materiaalilla testattiin soittimen kykyä skaalata kuva täyteen teräväpiirtotarkkuuteen.

Käyttömukavuuden arvioon vaikuttivat käyttöohjeen tekstin ja kuvien selkeys ja sisällön laatu, soittimen käyttöönotto, kaukosäätimen selkeys ja toimintasäde sekä soittimen käyttö ilman kaukosäädintä. Lisäksi arvosteltiin soittimen näytön selkeys ja valikoiden rakenne ja helppokäyttöisyys.

Toimintanopeutta mitattiin mittaamalla dvd- ja blu-ray -elokuvien käynnistymisaika ja levyn poistamisen nopeus. Tärkeimpien mittausten tulokset on ilmoitettu taulukossa.

Monipuolisuuden arvioon vaikuttivat soittimien liitännät sekä tuki erilaisille tiedostomuodoille ja tallennusmedioille. Myös verkkotoisto-ominaisuudet vaikuttivat arvosteluun.

Sähkönkulutus mitattiin toiston aikana ja valmiustilassa. Myös pikakäynnistys-toiminnon käyttämisen vaikutus tehontarpeeseen tarkistettiin.

Levyjen virheensietoa arvioitiin Rohde&Schwarzin Test DVD#4 -levyllä.

Soittimien 3D-toiston ominaisuuksia ei testattu.