Aurinkovoiteet

3.95 €

Aurinkovoiteet

16.6.2010|
Testasimme yhdeksän Suomessa myytävää aurinkorasvaa. Niiden hinnat vaihtelevat noin 6 ja 25 euron välillä.
Tuotteista yksi oli suunniteltu perhekäyttöön ja yksi kestävämpään kerran päivässä -suojaukseen.  Rasvoista mitattu UVB-suoja oli pääsääntöisesti korkeampi kuin ilmoitettu UVB-suoja. Yhtä lukuun ottamatta testatut tuotteet täyttivät ilmoitetun UVB-SPF arvon. Kolmessa tuotteessa mitattu suojakerroin oli kaksinkertainen pakkausmerkintään verrattuna.  On tärkeätä, että rasva suojaa UVB-säteiden lisäksi myös UVA-säteiltä. Testatuissa rasvoissa tämä puoli on kunnossa. Mitattua UVA-suojaa verrattiin ilmoitettuun UVB-suojaan. Kaikissa tuotteissa UVA –suoja oli suosituksiin nähden riittävä (UVB/UVA –suhde enintään 3).  Olennaista aurinkorasvan käytössä on opetella levittämään sitä riittävän paljon. Lisäksi rasvaa pitää muistaa lisätä riittävän usein.Testasimme 9 Suomessa myytävää aurinkorasvaa. Niiden hinnat vaihtelevat noin 6 ja 25 euron välillä. Tuotteista yksi oli suunniteltu perhekäyttöön ja yksi kestävämpään kerran päivässä -suojaukseen.

Rasvoista mitattu UVB-suoja oli pääsääntöisesti korkeampi kuin ilmoitettu UVB-suoja. Yhtä lukuun ottamatta testatut tuotteet täyttivät ilmoitetun UVB-SPF arvon. Kolmessa tuotteessa mitattu suojakerroin oli kaksinkertainen pakkausmerkintään verrattuna.

On tärkeätä, että rasva suojaa UVB-säteiden lisäksi myös UVA-säteiltä. Testatuissa rasvoissa tämä puoli on kunnossa. Mitattua UVA-suojaa verrattiin ilmoitettuun UVB-suojaan. Kaikissa tuotteissa UVA –suoja oli suosituksiin nähden riittävä.

Olennaista aurinkorasvan käytössä on opetella levittämään sitä riittävän paljon. Lisäksi rasvaa pitää muistaa lisätä riittävän usein.

Testatut tuotteet

Vertailu Merkki Malli Hinta 1) KOKONAISARVOSANA
Näytä Riemann P20 Once A Day SPF 20 25 🔒
Näytä Eucerin Kids Sun Spray SPF 50+ 21 🔒
Näytä Vichy Capital Soleil Multi-position Spray SPF 30 21 🔒
Näytä Yves Rocher Protectyl Végétal lasten aurinkoemulsio SK 30 14 🔒
Näytä Garnier Ambre Solaire Kids Rapido Spray  SPF 30 14 🔒
Näytä Pirkka Aurinkovoide lapsille SK 30 7 🔒
Näytä Vichy Capital Soleil Family Lotion SPF 30 21 🔒
Näytä Aco Kids sun spray SPF 30 21 🔒
Näytä Nivea Sun Children's Pocket Size SPF 30 6 🔒