Suolapähkinöitä kulhossa.

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Suolapähkinöitä kulhossa.

Aistinvarainen arviointi

Kymmenen testipanelistia arvioi pähkinöiden makua, tuoksua, suolaisuutta ja jälkimakua. Maistajat arvostelivat myös pähkinöiden ulkonäön, suolaisuuden ja mahdolliset vieraat hajut.

Suolapitoisuus

Laboratoriossa mitattiin pähkinöiden natriumpitoisuus atomiabsoptiospektrometrillä. Natriumpitoisuuden perusteella laskettiin tuotteen suolapitoisuus.

Myrkyt

Pähkinät testattiin homemyrkkyjen, homeiden ja salmonellan varalta. Homemyrkyistä eli mykotoksiineista tutkittiin aflatoksiinit B1, B2, G1 ja G2. Lisäksi tutkittiin deoksinivalenolin ja okratoksiini A:n pitoisuudet. Mittaukset tehtiin nestekromatografia-massaspektrometria-menetelmällä.

Pakkausmerkinnät

Arvostelu perustui pakkauksessa ilmoitetun suolamäärän oikeellisuuteen.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: IStock

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.