Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.
Kymmenen testipanelistia arvioi pähkinöiden makua, tuoksua, suolaisuutta ja jälkimakua. Maistajat arvostelivat myös pähkinöiden ulkonäön, suolaisuuden ja mahdolliset vieraat hajut.
Laboratoriossa mitattiin pähkinöiden natriumpitoisuus atomiabsoptiospektrometrillä. Natriumpitoisuuden perusteella laskettiin tuotteen suolapitoisuus.
Pähkinät testattiin homemyrkkyjen, homeiden ja salmonellan varalta. Homemyrkyistä eli mykotoksiineista tutkittiin aflatoksiinit B1, B2, G1 ja G2. Lisäksi tutkittiin deoksinivalenolin ja okratoksiini A:n pitoisuudet. Mittaukset tehtiin nestekromatografia-massaspektrometria-menetelmällä.
Arvostelu perustui pakkauksessa ilmoitetun suolamäärän oikeellisuuteen.
Sivun kuvat: IStock
Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.