Mitä testi sisältää?
Kiertoilmakypsentimellä voi valmistaa pinnalta täydellisen rapeaa ruokaa vain vähällä rasvalla. Ruoka kypsyy nopeasti laitteen sisällä kiertävän kuuman ilman avulla, eikä sen lämpenemistä tarvitse odotella uunin tapaan. Kiertoilmakypsentimiä kutsutaan myös nimillä ilmafriteeraaja, ilmafriteerauskeitin tai airfryer.
Airfryeriä valitessa kannattaa kiinnittää huomiota laitteen kokoon, käyttömukavuuteen, paistoaikoihin ja tietenkin siihen, kuinka hyvin laitteet kypsentävät erilaiset ruoat. Ostopäätöstäsi helpottaaksemme testasimme 36 kiertoilmakypsennintä eri hintaluokista. Mukana on sekä yhdellä että kahdella kypsennyskorilla varustettuja laitteita. Kaksi kypsennyskoria mahdollistaa ruokien valmistamisen samanaikaisesti kahdessa eri lämpötilassa.
Testitulokset paljastavat, että ilmafriteerauskeittimien kypsennyksen laadussa ja ominaisuuksissa on selviä eroja. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Näet taulukosta myös kiertoilmakypsentimien ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä laitteen saa ostettua halvimmalla.
Airfryer-vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 16.10.2024. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 7/2024.
Näin testasimme kiertoilmakypsentimet
Airfryerit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin kypsennyksen laatua ja nopeutta, laitteiden käyttömukavuutta, sähkönkulutusta, rakenteen laatua, turvallisuutta ja melua.
Testissä kypsennettiin jäisiä ranskalaisia perunoita, kanankoipia, sämpylöitä, kinkkupiiras ja suklaakakku. Kypsennetyistä ruoka-aineista arvioitiin ulkonäkö, rapeus, maku, koostumus ja ruskistumisen tasaisuus. Lisäksi kanankoipien osalta tarkastettiin, että kaikki laitteet kuumensivat ruuan vähintään 85-asteiseksi.
Kiertoilmakypsentimistä testattiin ruuan sekä optimaalinen valmistusmäärä (vasemmalla) että suurin mahdollinen kerralla valmistettava määrä.
Lue lisää kiertoilmakypsentimien testauksesta