Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Philips-merkkinen kiertoilmakypsennin.

Friteeraus

Testissä arvosteltiin kypsennyksen laatua ja nopeutta. Testissä kypsennettiin jäisiä ranskanperunoita, kanankoipia, kevätkääryleitä, kinkkupiiras ja suklaakakku. Perunoita paistettiin sekä suurin mahdollinen kerralla valmistettava määrä että asiantuntijoiden määrittämä optimaalinen määrä.

Ruuan kypsennykseen käytetty aika arvosteltiin suhteessa ruuan määrään, jotta voitiin vertailla erikokoisia laitteita tasapuolisella tavalla.

Kypsennetyistä ruoka-aineista arvioitiin ulkonäkö, rapeus, sekä maku, koostumus ja ruskistumisen tasaisuus. Arviot suoritti kolme kokenutta laboratorion asiantuntijaa.

Kerrallaan kypsennettiin 4 kappaletta noin 100 gramman painoisia kanankoipia. Kevätkääryleitä kypsennettiin kerrallaan 10 kappaletta, paino noin 25 grammaa kappale. Kanankoipien osalta tarkastettiin, että kaikki laitteet kuumensivat ruuan vähintään 85-asteiseksi. Testin laitteilla ei ollut tässä ongelmia.

Henkilö avaamassa airfryeriä laboratoriossa. Airfryerin sisällä on ranskalaisia perunoita ja sen ulkopintoihin on kiinnitetty lämpömittareita.

Mittasimme kypsentimien ulkopintojen lämpötilat käytön aikana.

Käyttömukavuus

Laboratorion asiantuntijat arvioivat laitteiden käyttöohjeet, ohjelmoinnin ja normaalin käytön helppouden, näkyvyyden laitteen sisälle käytön aikana, puhdistamisen, siirrettävyyden ja säilyttämisen sekä monipuolisuuden.

Käyttöohjeesta arvioitiin kuvien ja tekstien selkeys, ohjeaikojen ja ehdotettujen valmistusmäärien selkeys ja esimerkkireseptit. Käytön helppoudessa huomioitiin esimerkiksi valmiin ruuan poistaminen kypsennysastiasta ja laitteen vakaus.

Monipuolisuutta arvioitaessa otettiin huomioon, kuinka hyvin laitteella voi valmistaa erilaisia ruokia, kuten taikinasta tehtäviä tuotteita, tai miten hyvin voi kypsentää pieniä ruoka-aineita, kuten herneitä vihannesten seassa.

Sähkönkulutus

Arvostelussa huomioitiin sähkönkulutus kaikkien testattujen ruoka-aineiden valmistuksessa. Sähkönkulutus arvosteltiin myös suhteessa kypsennetyn ruuan määrään.

Rakenteen laatu

Laboratorion asiantuntijat arvioivat materiaalien ja saranoiden lujuutta sekä painikkeiden tukevuutta ja saumojen siisteyttä.

Turvallisuus

Sähköturvallisuutta testattiin jännitekokeella, jolla voidaan selvittää eristyksen toimivuus. Lisäksi laitteiden ulkopinnan lämpötilat mitattiin käytön aikana erityisesti kahvojen ja painikkeiden kohdalta, joita käytetään laitteen ollessa kuuma.

Melu

Laboratorio mittasi suurimman melun ja laboratorion asiantuntijat arvioivat melun häiritsevyyden. Melu on arvosteltu kesästä 2022 lähtien testatuista laitteista.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Testausta ympäri vuoden

Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Sivun kuvat: ICRT

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.