Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Käyttömukavuus

Kolme asiantuntijaa arvioi 5-portaisella asteikolla, kuinka helppoa on täyttää vesisäiliö, puhdistaa keitin, täyttää suodatin ja asettaa se paikoilleen. He myös testasivat, roiskuttaako keitin kahvia. Lisäksi testattiin keittimen päälle laittamista, keittimen säilytystä sekä säätimien ja nappuloiden toimintaa. Raati arvioi koko kahvinkeittoprosessin ajan myös melua.

Kahvin maku

30 asiantuntevaa maistelijaa arvioi muun muassa kahvin aromia, happoisuutta, kitkeryyttä ja maun tasapainoa.

Kahvin lämpötila

Kahvia keitettiin kahdesti: täysi pannullinen ja pienin mahdollinen määrä, minkä jälkeen vastakeitetystä kahvista mitattiin lämpötilat. Lämpötilat mitattiin myös 15 minuutin ja 30 minuutin kuluttua.

Kalkinpoisto

Kahvia keitettiin suositusten mukaisesti yhteensä tuhat kuppia, minkä jälkeen keitin puhdistettiin kalkista käyttöohjeita noudattaen.

Kahvin säilyvyys termoskannussa

Termoskannullisilla malleilla keitettiin kahvia sekä täysi pannullinen että pienin mahdollinen määrä. Vastakeitetystä kahvista mitattiin lämpötilat tunnin, kahden tunnin ja neljän tunnin kuluttua.

Suodatusteho

Osa vesisäiliöön mitatusta vedestä jää poroihin ja osa häviää kiehumisen ja höyrystymisen kautta. Suodatustehoa testattiin mittaamalla keittämisen aikana hävinnyt vesimäärä.

Suodatusaika

Testissä mitattiin aika, joka keittimillä kului virtanapin painamisesta valmiiseen kahviin. Aika mitattiin yhtä kuppia kohti sekä täydellä kannulla että pienimmällä mahdollisella vesimäärällä.

Sähkönkulutus

Energiankulutus mitattiin sekä keitettäessä täysi kannu että pienin mahdollinen määrä kahvia. Lasikannullisista malleista mitattiin myös sähkönkulutus, kun kahvia pidettiin lämpimänä 30 minuuttia.

Käyttöohjeet

Käyttöohjeista arvioitiin niiden kattavuus, selkeys ja luettavuus.

Testitulokset

Artikkeli

Testausta ympäri vuoden

Huom! Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.