Dressmann
Dressmann myy vaatteita, joissa on Reilun kaupan sertifiointimerkki. Yritys kertoo ottaneensa käyttöön GOTS-sertifikaatin syksyn 2018 aikana. Dressmann noudattaa BCI-järjestön ohjeita, kun se hankkii puuvillansa, mutta yritys ei mainitse tätä vaatemallistoissaan.
H&M
H&M:n vaatteista noin puolessa on ympäristömerkki, jonka tunnistaa nimestä Conscious Collection. Vaateketju pyrkii käyttämään ainoastaan kierrätettyjä tai vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita vuoteen 2030 mennessä. H&M käyttää myös kolmannen osapuolen myöntämiä GOTS- ja RDS-sertifikaatteja.
KappAhl
Responsible Fashion -ympäristömerkki kertoo, että vaate on tehty vastuullisemmasta materiaalista tai tuotettu vastuullisemmin kuin perinteisesti valmistetut vaatteet. Ketjun vaatteissa voi myös olla esimerkiksi GOTS- tai BCI-merkintä. 57 prosentissa KappAhlin vaatteista on vastuullisuusmerkki. Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä ketju käyttää vain vastuullisia materiaaleja.
Lindex
Lindexin mallistosta 55 prosenttia on merkitty vaateketjun omalla Sustainable Choice -ympäristömerkillä. Yrityksen tavoitteena on, että 80 prosenttia vaatteista olisi vastuullisesti tuotettuja vuoteen 2020 mennessä.
Polarn O Pyret
58 prosenttia Polarn O Pyretin mallistosta ovat merkitty vastuullisuuslapuin. Lapuista näkee, ovatko vaatteet GOTS -tai BCI-sertifioituja, luomua tai kierrätysmateriaaleista tehtyjä.
Stockmann
Stockmann on lisännyt omien merkkiensä vaatteisiin Sustainable Design -riippulapun kertomaan esimerkiksi tuotteessa käytetystä lyocellista tai luomupuuvillasta. Osassa tuotteista tieto ekologisesta materiaalista löytyy tuotteen niskaprintistä.
Lähteet: Råd&Rön ja Stockmann