Yksikään alle 200 euron painepesuri ei läpäissyt kestävyystestiä – kevään luetuimmissa testissä myös porakoneet ja moottorisahat

Kuluttaja testaa vuosittain kymmeniä tuoteryhmiä. Poimimme tähän koosteeseen kevään luetuimpia testejämme.

Kevään edetessä on oiva aika siivoukselle, pihatöille ja remontoinnille. Kuluttaja testaa vuosittain kymmeniä tuoteryhmiä yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa. Poimimme tähän koosteeseen kevätaiheisia testejämme, jotka ovat nousseet kevään myötä Kuluttajan luetuimpien artikkelien joukkoon.

Testasimme viime keväänä 16 akkuporakonetta ja 3 akkuiskuporakonetta. Testissä selvisi, että erinomaisen porakoneen saa jo 150 eurolla. Silti lähes kolmasosa koneista poraa ja ruuvaa vain tyydyttävästi, osa jopa huonosti. Moni porakone ei suoriudu tehokkaasti edes perustyöstä eli puuhun poraamisesta. Testissä selvitettiin myös, miten hyvin koneet poraavat puun lisäksi kiveen ja metalliin. Vain yksi porakone sai reiän graniittiin. Akkukestossakin on isot erot: paras porakone sai aikaan 244 reikää pyökkipuuhun yhdellä latauksella, huonoimmin pärjänneen akku loppui 37 reiän poraamisen jälkeen. 

Testasimme vuosi sitten myös 11 akkukäyttöistä moottorisahaa. Erinomaisen laitteen saa testin perusteella 400 eurolla. Moottorisahoissa on kuitenkin eroja, sillä joillakin on vaikeuksia esimerkiksi 30 senttiä paksun tukin sahaamisessa. Eroja on myös tehoissa, sillä nopein suhauttaa viisi ratapölkkyä katki 39 sekunnissa, kun huonoimmilla samaan sahausrupeamaan menee yli kaksi minuuttia. Tällä on iso merkitys, sillä akkukäyttöisten moottorisahojen akut kestivät testissämme vain korkeintaan 15 minuuttia.

Uusimmassa, vuonna 2017 julkaistussa painepesuritestissämme oli mukana 21 laitetta, joista 11:n mukana toimitettiin terassipesuri. Kotikäyttöön tarkoitetut painepesurit maksavat halvimmillaan reilusti alle satasen. Yksikään seitsemästä alle 200 euroa maksavasta pesurista ei läpäissyt kestävyystestiämme moitteetta, kun taas yli 250 euroa maksavista pesureista kaikki selvisivät testistä ongelmitta. Saadakseen puhtaat paperit pesurin piti kestää 40 minuutin käyttöä 300 kertaa. Yleisimpiä vikoja olivat esimerkiksi moottorin hiiliharjojen sekä moottorin ja pumpun laakerien rikkoutumiset.

Kuluttajan testit ovat tilaajien luettavissa. Voit kirjautua verkkopalveluumme tilausnumerollasi. Tilausnumero löytyy painetun lehden takakannesta. Jos et ole tilaaja, yksittäisen testin voi ostaa hintaan 4,95 euroa.

Huonoimmat ostopäätökset maksavat eniten

Kommentit (3)

En pitäisi vuonna 2017 tehtyä testiä enää kovin luotettavana. Nyt eletään kuitenkin vuotta 2020.

Eipä ole paljon mallit päivittyneet tuosta testistä. Esim. kaikki Kärcherin mallit vielä myynnissä.

Totta. Ei tule laitteita muodikkaasti eri väreissä vuodenajan mukaan !
Hyvä näin, että muoti ei vielä koske tarvelaitteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.