XXL:n myyjä tuli iholle – ”Toimi yrityksen periaatteiden mukaan”

Kuluttajan lukija kummastelee XXL:n päällekäyvää myyntiä. Erikoinen kohtaaminen tapahtui kuopiolaisessa Matkus-kauppakeskuksessa marraskuun lopussa Black Fridayna. Nainen oli ollut ostoksilla miehensä kanssa. Hän löysi mieleiset beiget talvinilkkurit Budget Sportista. Alennuskin oli mukavat 40 prosenttia.

Pariskunta jatkoi kiertelyä kauppakeskuksessa ja suuntasi urheilukauppa XXL:n myymälään. Siellä miesmyyjä pysäytti pariskunnan. Myyjä oli bongannut miehen kantaman Budget Sportin muovikassin ja pyysi näyttämään, mitä kassissa on. Nainen hämmästyi: epäilläänkö heitä myymälävarkaudesta?

Kassissa oli tietysti Budget Sportista ostetut nilkkurit. Myyjä oli saman tien alkanut etsiä hyllystä vastaavanlaisia ja sanonut, että nainen saa ne edullisemmin XXL:stä. Nainen oli maksanut Budget Sportin nilkkureista 30 euroa. Myyjä tarjosi XXL:n kengistä 25 euroa.

Kengät olivat eri merkkiä, eivätkä ne olleet yhtä hyvät. Lisäksi nainen olisi joutunut viemään jo ostamansa nilkkurit takaisin Budget Sportiin, mitä hän ei viiden euron vuoksi halunnut tehdä.

Kuluttajan lukija piti XXL:n myyjän toimintaa yllättävänä. Onko kyseessä yksittäisen myyjän yritteliäisyys vai onko kaikissa ketjun myymälöissä sama periaate?

XXL:n toimitusjohtajan Toni Stigzeliuksen mukaan myyjä toimi yrityksen periaatteiden mukaan.

”Myyjä voi tehdä edullisemman tarjouksen samasta tai vastaavanlaisesta tuotteesta. Painotamme, että myyjä ottaa asian esille soveliaasti. Emme halua tyrkyttää”, Stigzelius kertoo.

Tarjouksen tekeminen liittyy XXL:n hintalupaukseen, josta Kuluttaja julkaisi jutun vuosi sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.