Uudet iPhonet reputtivat pudotustestissä

Applen kalliit uutuuspuhelimet, samoin kuin useat Samsungin mallit, särkyivät Kuluttajan pudotustestissä.

Applen kalliit uutuuspuhelimet, 1200–1300 euroa maksavat iPhone XS ja iPhone XS Max, reputtivat Kuluttajan kestävyystestissä.

Molemmat uutuuspuhelimet menivät rikki, kun niitä pudotettiin laboratoriossa 100 kertaa 80 sentin korkeudelta. Applen vanhemmista, yhä myynnissä olevista malleista myös iPhone X särkyi.

Kuluttajan testissä jokaisesta puhelinmallista koetellaan kahta tai kolmea näytettä. Ensin kaksi puhelinta pudotetaan 50 kertaa, minkä jälkeen niiden kunto tarkistetaan. Jos molemmat ovat ehjiä, puhelimet pudotetaan uudelleen 50 kertaa. Jos toinen puhelin on rikki, otetaan käyttöön vielä kolmas puhelin, joka testataan samoin.

IPhone XS epäonnistui testissä jo ensimmäisten 50 pudotuksen aikana, koska vain yksi kolmesta testatusta puhelimesta selvisi ehjänä. IPhone XS Max selviytyi hiukan paremmin. Kaksi kolmesta laitteesta selvisi ehjänä ensimmäisistä pudotuksista.

Se ei kuitenkaan riittänyt ankarassa testissämme. Molempien Apple-uutuuksien suoritus oli ala-arvoinen.

Pudotustestissä särkyivät myös useat Samsungin puhelinmallit, kuten 570 euron Samsung Galaxy S8 ja Samsung Galaxy S8+. Sen sijaan Samsungin kalliit lippulaivamallit, kuten Samsung Galaxy S9 ja Samsung Galaxy Note 9, säilyivät ehjinä.

Pudottamisen lisäksi Kuluttajan testissä mitataan muun muassa puhelinten vedenkestävyyttä. Roiskeveden sietokykyä testataan 5 minuutin ajan sadesimulaattorissa. Lisäksi vedenkestävinä myytävät puhelimet upotetaan puoleksi tunniksi veteen.

Kaksi vedenkestäväksi mainostettua puhelinmallia reputti upotustestin. Applen ja Samsungin vedenkestäviksi mainitut puhelimet kestivät vettä kuten pitääkin.

Kuluttajan suuri puhelintesti julkaistaan 31.10. verkossa ja painetussa Kuluttaja-lehdessä. Testissä on mukana lähes 120  puhelinmallia kaikista hintaluokista. Kestävyyden lisäksi testissä arvioidaan muun muassa puhelinten käytettävyyttä, suorituskykyä ja kameroiden laatua.

Kommentit (8)

”Molemmat uutuuspuhelimet menivät rikki, kun niitä pudotettiin laboratoriossa 100 kertaa 80 sentin korkeudelta”.

Hyödyllisempää olisi teidän testata suojaKUORIA, kukaan järkevä ihminen ei käytä 1000€ puhelinta ilman joustavaa suojakuorta.

TÄRKEÄÄ: testatkaa, ettei suojakuori haittaa puhelimen käyttöä, esim. KOMPASSI ei toimi oikein, jos suojakuoressa on vähänkin metallia(?)

Lompakkomallista kuorta EN suosittele, käsi kipeytyy kun pitää sellaisessa olevaa puhelinta.

Sinänsä riittäisi, että suojaa puhelimen kulmat hyvin.

Mitä käytännön eroja on XS ja XS Max, paitsi näytön koko? Onko esim. joku kätevä toiminto maxiin lisätty, että näkyy 2 ohjelmaa yhtä aikaa, tai onko näppäimistö paremip max-mallissa?

Tällä hetkellä markkinoiden paras kamerapuhelin on Huawei P20 Pro, jos mitataan vain kameraa, ei itse puhelinta, puhelimena se on romurautaa.
dxomark nettisivu testaa puhelinten kameroita ja P20 Pro mallissa on ylivoimainen ZOOM, mikä ei yllätä, koska se vastaa noin 5x optista zoomia.

Ainakin Huawei P20 Pro virallinen lompakkokuori oli niin epäkäytännöllinen, käsi kipeytyi sitä käyttäessä, että heitin roskiin. Puhelimen mukaan tuli ilmainen läpinäkyvä suojakuori, käytän siis sitä vaikka ei se ehkä tarpeeksi suojaakaan? Tilaan vielä netistä lisäakulla varustetun suojakuoren, Huaweilta ei saa virallisesti mutta Amazonista tai Ebaysta löytyy.

”Roiskeveden sietokykyä testataan 5 minuutin ajan sadesimulaattorissa”.

Vaikka ei heti hajoaisi, tarkistuttakaa virallisessa huollossa, onko sisälle silti päässyt vettä, mikä voi aiheuttaa ongelmia myöhemmin ja puhelin hajoaa viiveellä. Huollossa näkevät sen, sisuksen kastuessa siellä tietty komponentti vaihtaa väriä punaiseksi tai muu selvä muutos, ja takuu laukeaa.

”Kuluttajan suuri puhelintesti julkaistaan 31.10. verkossa ja painetussa Kuluttaja-lehdessä.”

Minulla on käsissäni tuore Kuluttaja-lehti, joka kohalti postiluukusta tänään. Outoa, että lehden kannessa on vuosilukuna 2017. Siis 7/2017.

Hei, lehden kannessa on todellakin ikävä painovirhe, eli väärä julkaisuvuosi. Sisältö on kuitenkin aivan tuoretta, kuten tämä puhelintesti.

T. Solja/Kuluttaja-lehti

” Sen sijaan Samsungin kalliit lippulaivamallit, kuten Samsung Galaxy S9 ja Samsung Galaxy Note 9, säilyivät ehjinä.”

Miten lienee tiputettu, itselläni putosi uusi luuri naamalleen vessan lattialle ja lasi on rikki.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.