Tulevaisuuden liha?

Laboratoriossa viljeltyä keinolihaa kehitetään innolla, mutta ruokakaupoissa sitä on todennäköisesti aikaisintaan 2020- luvun lopulla.

Kuluttajat ovat tietoisia lihan ilmastotaakasta, mutta rakastavat lihan makua edelleen. Ratkaisuksi on tarjottu tuttujen kasviproteiinituotteiden lisäksi hyönteisiä ja laboratoriossa viljeltyä lihaa. Selvitimme, mikä on ratkaisuista paras.

Kolme vuotta sitten kaikki puhuivat siitä. Juontaja ­Tuomas Enbuske grillasi puku päällä hyönteismakkaroita television keskustelu­ohjelmassa. Hän osoitteli grillipihdeillä kameraan, ja välillä ruutuun ilmestyi teksti ”tämä makkara on valmistettu hyönteisistä”. Oli kesäkuu 2017.

Saman vuoden talvena hyönteisruuat ilmestyivät ruokakauppoih…

Tämä sisältö vaatii tilauksen. Kirjaudu sisään jos olet tilaaja.

Tilaa