Testissä matkavakuutukset: osassa lapset ja lapsenlapset vakuutettu samaan hintaan, osassa ei

Jatkuva matkavakuutus maksaa keskimäärin 170 euroa vuodessa, mutta osa ei kata perheen lapsia ilman lisämaksua.

Vakuutusyhtiöt kauppaavat matkustajalle kahdenlaisia vakuutuksia: jatkuvia, joiden uusimista ei tarvitse miettiä jokaisen reissun kohdalla erikseen ja määräaikaisia, jotka ovat voimassa vain yhdellä matkalla kerrallaan. Jatkuva vakuutus tulee yleensä edullisemmaksi, jos matkustaa ulkomaille tai kotimaassa vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Pyysimme vertailuamme varten vakuutusyhtiöiltä jatkuvan matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen hinnan 6 erilaiselle esimerkkiasiakkaalle. Iältään he olivat 10–70-vuotiaita ja asuivat eri puolella Suomea. Matkustajavakuutukseen valitsimme kaikille samat vakuutusmäärät, matkatavaravakuutukseen erilaisia. Vertailumme perusteella matkavakuutus maksaa yhteensä keskimäärin 170 euroa vuodessa. Jatkuvan matkustajavakuutuksen keskihinta on noin 80 euroa, matkatavaravakuutuksen noin 90 euroa.

Arvostelimme hintojen lisäksi vakuutusten ehdot ja hinnan sekä yritysten asiakastyytyväisyyden. Asiakastyytyväisyys ei vaikuttanut kokonaisarvosanoihin.

Vertailu jakoi matkavakuutukset kahteen kastiin. Neljän vakuutusyhtiön matkavakuutukset osoittautuivat kokonaisarvosanoiltaan hyviksi, loppujen vain tyydyttäviksi.

Matkustajavakuutus korvaa sairastumisen tai tapaturman aiheuttamia lääkärilaskuja sekä esimerkiksi peruuntuneen loman, mutta se ei korvaa kadonnutta matkalaukkua, varastettua passia tai muita tavaravahinkoja. Tätä varten on oltava erillinen matkatavaravakuutus.

Yli puolet yrityksistä vakuuttaa perheen lapset sekä lapsenlapset kaupan päälle, kun aikuinen ottaa vakuutuksen. Osa vaatii lapsille oman vakuutuksen tai perii lisämaksun.

Kommentit (2)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.