Testissä 32 robottiruohonleikkuria: isompi piha, isompi hinta

Pienemmälle pihalle testin parhaan robottiruohonleikkurin saa jo alle tuhannella eurolla.

Robottiruohonleikkurit on jaettu kolmeen kategoriaan sillä perusteella, kuinka isoille pihoille niitä voi suositella. Ensimmäiseen kategoriaan kuuluvia leikkureita suositellaan korkeintaan 500 neliön leikkuualalle, keskikokoisille pihoille tarkoitetut robottileikkurit kykenevät 600–1 000 neliön pihoihin ja suurimmat ja kalleimmat laitteet tätä isompiin pihoihin.

Testatuista 32:sta leikkurista 22:ssa on mahdollisuus käyttää mobiilisovellusta, jolla voi esimerkiksi säätää laitteen ohjelmointia.

Yksi testilaboratorion tekemistä huomioista on se, että jos leikkaamista vaativa ruohoala on iso, alimitoitettu leikkuri voi joutua leikkaamaan jopa vuorokaudet läpeensä.

Robottiruohonleikkuria valitessa on syytä kiinnittää huomiota myös omalla pihalla vallitseviin olosuhteisiin. Jos pihalla on mäkiä tai kuoppia, kannattaa tarkistaa testitaulukosta, millaisella kallistuskulmalla ruohonleikkurin luvataan leikkaavan. Kaikkien testin robottien luvataan toimivan vähintään 25 prosentin kallistuskulmassa, mutta parhaat yltävät jopa 45 prosentin kallistukseen leikkaustoiminnan häiriintymättä.

Testitulosten perusteella alle 500 neliömetrin pihalle saa testin parhaan robottileikkurin alle tuhannella eurolla, 600–1 000 neliömetrin pihalle sopivasta testivoittajaleikkurista pitää pulittaa jo yli tuhat euroa ja yli 1 200 neliömetrin pihalle sopiva Testivoittaja maksaa jopa 2 000 euroa.

Kommentit (2)

Robottiruohonleikkurit ovat vaarallisia siileille ja mahdollisesti myös muille eläimille. Missään tapauksessa ei saa leikata ”vuorokaudet läpeensä”, artikkelia lainatakseni, sillä siilit liikkuvat iltaisin ja öisin. Ne liikkuvat suhteellisen hitaasti. Vaaran uhatessa ne eivät pakene vaan käpertyvät kerälle, mutta se ei suojele niitä robottiruohonleikkurilta. Olen arvostanut Kuluttaja-lehteä, mutta tämä tuotos ei ole vastuullista journalismia.

Miten usein siilinraatoja löytyy leikkureiden jäljiltä? Luulisi iltapäivälehdissä olleen otsikoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.