Testasimme 18 yleiskonetta: halpakin tekee hyvää taikinaa, mutta vain neljä selvisi täysin puhtain paperein moottorin kestävyystestistä

Kaikki yleiskoneet eivät pärjänneet ongelmitta kestävyystestissämme.

Testasimme 18 keittiön yleiskonetta, joiden hinnat vaihtelevat 100 eurosta 900 euroon. Osa niistä on toistensa rinnakkaismalleja. Rinnakkaismalli tarkoittaa, että laitteen mallinimessä on pieni ero, joka kertoo esimerkiksi väristä tai laitteen mukana tulevista lisävarusteista. Tarkat tiedot mukana tulevista lisävarusteista löydät tuotetaulukostamme.

Kaikkien testin koneiden varustukseen kuuluu taikinakoukku, vispilä ja vähintään jonkinlainen vatkain tai sekoittaja. Testissä tutkittiin useita leivontaan ja ruuanlaittoon liittyviä työvaiheita: kananmunan valkuaisen ja kermavaahdon vatkaamista, kakku-, leipä- ja lettutaikinan valmistamista sekä majoneesin valmistamista. Hyvä uutinen on se, että nämä valmistuvat testin laitteilla pääosin hyvin tai erinomaisesti.

Suorituskyvyn ja käytön lisäksi testaajat arvioivat laitteiden turvallisuutta, sähkönkulutusta valmiustilassa, kestävyyttä ja laatua. Kaikki laitteet läpäisivät turvallisuustestin ongelmitta, eikä valmiustilan sähkönkulutuksessakaan ole moittimista.

Kestävyyden kannalta yksi oleellisimmista osista on kuitenkin moottori. Moottorin kestävyys laitettiin testissä taikinan vaivaus- ja sekoitustestiin, jotka kestivät yhteensä viisi päivää. Molemmissa testeissä vaivattiin tai sekoitettiin ainesosia 6 tuntia päivässä, ja välillä pidettiin taukoja siten, että testausaika oli yhteensä 9 tuntia päivässä.

Neljä laitetta läpäisi moottoritestin kirkkaasti puhtain paperein. Huonoiten moottoritestissä kävi Boschin edullisille MUMS2EW-malleille.

Testien lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole Kuluttajan tilaaja, voit myös ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.