Testasimme 13 monitoimikonetta: äänekkäimmän melutaso lähes 90 desibeliä, kaikki eivät selvinneet puhtain paperein kestävyystestistä

Kaikki testaamamme monitoimikoneet eivät läpäisseet kestävyystestiä puhtain paperein.

Testasimme Kuluttajan uusimmassa numerossa yhteensä 13 monitoimikonetta. Laitteet urakoivat laboratoriotesteissä monipuolisesti: vatkasivat kananmunia, kermaa ja majoneesia, hienonsivat yrttejä ja sipulia, siivuttivat perunoita, raastoivat juustoa ja porkkanaa, soseuttivat vauvanruokaa, rouhivat pähkinöitä ja valmistivat kakku-, lettu- ja leipätaikinoita.

Lähes kaikki testatut monitoimikoneet ovat kokonaisuutena arvioituna helppokäyttöisiä. Yksityiskohdista löytyy kuitenkin merkittäviä eroja. Monet edulliset laitteet ovat epävakaita koneen huristessa ja täristessä pöydällä. Epävakaimpia ovat testin viimeisille sijoille jääneet Point POFP416 ja OBH Nordica FO5468S0. Hyvää kaikissa laitteissa on kuitenkin se, että turvallisuustesteissä ei löytynyt huomautettavaa.

Kalliilta laitteelta sopii odottaa kestävyyttä. Siksi on yllättävää, että hintavat Magimix Compact Systeme 3200 XL 18370F ja Cuisine Systeme 5200 XL Premium eivät loistaneet moottorin kestävyystestissä, jossa vaivattiin taikinaa ja sekoitetiin sahajauho–vesi-seosta useita tunteja päivässä yhteensä neljän päivän ajan. Myöskään edullisempi Magimix Mini Plus ei pärjännyt moottorin kestävyystestissä yhtä hyvin kuin useimmat muut testatut monitoimikoneet.

Testin monitoimikoneiden pitämässä metelissä on suuria eroja. Äänekkäimmät, yli 80 desibelin laitteet löytyvät testin hänniltä. Desibeleissä mitattuna äänekkäin kone on testin viimeiselle sijalle jäänyt OBH Nordica FO5468S0, josta lähtee laboratoriomittausten perusteella peräti 88,6 desibelin äänenpaine. Lyhytaikaisessa käytössä laitteen jyrinä ei todennäköisesti aiheuta haittaa kuulolle, mutta on hyvä tiedostaa, että Kuuloliiton mukaan kuulovaurio on todennäköinen, jos 88 desibelin melulle altistuu toistuvasti 4 tuntia.

Testien lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole Kuluttajan tilaaja, voit myös ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.