Testissä 12 siirrettävää ilmastointilaitetta: jäähdyttävät huoneen 10 astetta viileämmäksi nopeimmillaan vain 20 minuutissa

Huoneesta toiseen siirrettävä ilmastointilaite voi olla kesähelteillä korvaamaton.

Ilmastointilaite maksaa karkeasti noin neljänneksen tai viidenneksen siitä, mitä ilmalämpöpumppu asennuksineen. Huonoja puoliakin siirrettävillä ilmastointilaitteilla on: ne viilentävät vain yhden huoneen, vievät lattiapinta-alaa ja pitävät asunnossa kovaa meteliä. Testimme perusteella laitteiden viilennyskyvyssä ei kuitenkaan ole yleensä moittimista.

Suurin osa testin laitteista viilentää nopeasti, tarkasti ja tasaisesti, mutta testissä löytyi 550 euroa maksava laite, jonka viilennysteho on vaatimaton. Toinen testattu laite puolestaan viilentää huonelämpötilaa melko epätasaisesti.

Testissä tutkittiin, miten nopeasti ja tasaisesti ilmastointilaitteet viilentävät 14-neliöisen huoneen, jonka lämpötila on 35 astetta. Viilennystulokset ovat kahta laitetta lukuun ottamatta erittäin hyviä.

Nopeimmin viilentävät laitteet madaltavat huonelämpötilaa viidellä asteella noin 3 minuutissa ja kymmenellä asteella noin 20–30 minuutissa. Testin jumbosijalle päätyneellä laitteella lämpötilan alentaminen 10 asteella vie kuitenkin huiman pitkään, yli 2,5 tuntia. Se on 550 euroa maksavalta laitteelta aivan liian pitkä aika.

Kommentit (1)

Laitoin siirrettävän WC:hen, katonrajaan. Poistoputki 200 mm ulos (4 metriä ja poistoimurilla lisätty tehoa) ja sisään puhaltava ilman sovitin wc:n liuku-ikkunaan. Laite siis imi ulkoa ja puhalsi uutta ilmaa sisälle. Ilma kiersi asunnon 124 neliötä ja poistui ylipaineella parvekkeen ikkunasta. Tehot riitti poissaolleessa vuorokauden lämpö oli laskenut lähes 30 asteen helteellä 23 asteeseen. Mutta äänestä jäi se kuva että oli kuin mopo.
Ei sovi kuin korkeintaan yksineläjälle. Nyt on ollut jo 8 vuotta kaksi mitzun (mallia25) ilmalämpöpumppua, pyörivät pienillään ja ovat äänettömiä.
Vasta 3 vuoden kesäkäytön jälkeen puhdistin 1. kerran, muualla ei tomua kuin hieman teräsverkossa. 9. vuotta eikä muuhun koskettu kuin teräsverkkoon. Huoneemme ovat lämpöpumppujen kohdalla 4.4 metriä korkeat, siinäkö syy kun ei paljoa tomua. Tosin 3 robotti imuria pyörii lähes aina kun olemme pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.