Robotti-imurit osaavat siivota huone kerrallaan, mutta saattavat silti kompastua arkisiin esineisiin

Robotti-imuri pitää asunnon lattiat perussiistinä. Fiksuimmat etenevät järjestelmällisesti huoneesta toiseen – kunhan lattialta korjaa esteet pois.

Tämän hetken fiksuimmat robotti-imurit tutustuvat asuntoon ja piirtävät siitä pohjapiirustuksen tai kartan, jonka jälkeen ne etenevät määrätietoisesti koko asunnon läpi yleensä alue kerrallaan. Näin ollen ne puhdistavat koko lattiapinta-alan yhdellä kertaa. Mikäli akku loppuu kesken kaiken, useimmat järjestelmälliset robotit osaavat palata telakkaansa välilataukseen ja jatkaa sen jälkeen siivoamista siitä kohtaa, mihin ne jäivät.

Osaa robotti-imureista voi ohjata myös älypuhelimeen asennettavalla sovelluksella. Sovelluksella voi muun muassa ajastaa robotin siivoamaan isäntäväen poissa ollessa tai määritellä robotin asunnosta tekemään pohjapiirustukseen erillisiä huoneita tai alueita, jolloin robotin voi esimerkiksi kieltää lähestymästä perintövaasikokoelmaa tai käskyttää siivoamaan eteisen.

  Lue lisää: Testasimme 39 robotti-imuria. Vain joka neljäs siivosi hyvin.

Robotti-imurin ostajan kannattaa tehdä asunnostaan mahdollisimman robottiystävällinen, jotta siivousrobotti ei jumittele esteisiin kesken siivousurakan. Kaikki irtoesineet kuten sähköjohdot, vaatteet ja lelut kannattaa siivota etukäteen pois lattialta kuljeksimasta.

Irto-esineiden lisäksi robotti-imurille ongelmia voivat aiheuttaa esimerkiksi pitkähapsuiset matot, jotka voivat sotkeutua robotin harjoihin. Tämä ongelma ratkeaa vaihtamalla matot tai teippaamalla ongelmia aiheuttavat päätyhapsut maton alle.

Aivan kaikkia esteitä kodeista ei voi siivota vaihtamatta esimerkiksi huonekaluja. Esimerkiksi baarijakkaroiden tai kuivaustelineiden jalastyyppiset, lattian suuntaiset putket voivat estää robotin kulun.

Jos kotona on esitoimista huolimatta paikkoja, mihin robotti voi jäädä jumiin, robotin pääsy niihin pitää eristää joko virtuaaliseinällä, magneettinauhalla tai älypuhelinsovelluksella.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.