Miten maalaisperunalastu eroaa tavallisesta?

Maalaisperunalastun nimellä myydään yleensä epäsäännöllisen muotoisia sipsejä, joissa on ruskeat reunat ja ilmakuplia.

Maalaisperunalastuja myydään mielikuvalla perinteisistä, miltei kotona tehdyistä perunalastuista. Mutta miten ne lopulta eroavatkaan tavallisista sipseistä?

Joillakin sipsimerkeillä on myynnissä niin sanottuja maalaisperunalastuja, joita kaupataan kuluttajille muita perinteikkäämpinä.

Taffelin Kartanon sipsipussissa sanotaan, että perunalastut valmistetaan mahdollisimman samanlaisella tavalla kuin mitä 1800-luvun puolivälissä käytettiin.

Mitä se tarkoittaa?

”Kun perunalastujen valmistus alkoi 1800-luvun puolivälissä USA:ssa, niitä keitettiin pitkään kasviöljyssä. Keitämme ohuita, tarkkaan valikoiduista saaristolaisperunoista tehtyjä perunaviipaleita pitkään korkealuokkaisessa kasviöljyssä. Näin saavutamme parhaimman mahdollisen maun ja rapeuden sekä Kartanon perunalastuille tyypilliset ilmakuplat”, kertoo Taffelia valmistavan Orklan viestintäpäällikkö Nina Olin.

Olinin mukaan reseptiikka on salaisuus, mutta ero tavallisten sipsien valmistukseen on lämpötiloissa ja prosessin säädöissä.

Mennyttä aikaa henkivistä pakkauksista huolimatta nämäkin sipsit tehdään nykyaikaiseen teolliseen tapaan Taffelin tehtaalla. Niissä on muiden sipsien tapaan myös rutkasti suolaa ja rasvaa.

Kuluttajan suureen sipsivertailuun pääset täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.