Mikä pankki on ahkeralle käteisen käyttäjälle edullisin?

Kuluttaja vertaili seitsemän pankin automaattinostojen hintoja. Erot ovat kaksinkertaisia. Ahkeralle käteisen käyttäjälle edullisimmat pankit ovat Nordea ja Danske Bank. Kovimmin käteisnostajan kukkarolle käyvät Aktia ja Handelsbanken.

OP alkaa huhtikuun alusta alkaen periä maksuja automaattikäteisnostoista. Muissa isoissa pankeissa käteisnostot ovat muuttuneet maksullisiksi jo aiemmin.

Kuluttaja vertaili seitsemän pankin automaattinostojen hintoja. Kaikkien vertailussa mukana olevien pankkien asiakkaat voivat nostaa käteistä maksutta 3–5 kertaa kuukaudessa. Se riittänee suurelle osalle ihmisistä. Muutos maksullisuuteen harmittanee kuitenkin esimerkiksi ikäihmisiä, jotka käyttävät maksamiseen lähinnä käteistä.

Eniten maksuttomia nostoja tarjoaa OP – mutta vain omistaja-asiakkailleen. Omistaja-asiakkaat voivat nostaa käteistä ilmaiseksi 8 kertaa kuussa. Muut OP:n asiakkaat saavat 4 maksutonta nostoa kuukaudessa.

Danske Bankin ja S-pankin asiakkaat saavat 5 maksutonta automaattinostoa kuukaudessa.

Mikäli käteistä nostaa automaatista vähintään 10 kertaa kuussa, Nordean asiakkaat saavat edullisimmat nostot. 10 nostoa kuukaudessa maksaa Nordean asiakkaille 2,40 euroa.

Kalleimmiksi ahkeralle käteisnostajalle tulevat Handelsbanken ja Aktia, joiden asiakkaat voivat nostaa käteistä automaatista maksutta 3 kertaa kuussa. 10 kuukausittaista nostoa kustantaa asiakkaille 7 euroa.

Automaattinostojen hinnat ovat samat, käyttipä asiakas sitten Otto- tai Nosto-automaatteja.

Juttua oikaistu 29.3.2019 klo 14.20: 10 kuukausittaista nostoa maksaa Danske Bankin asiakkaalle 3 euroa, ei 6 euroa. Danske Bank on siten vertailun toisiksi halvin pankki ahkeralle käteisen nostajalle.

Näin paljon maksaa 10 automaattinostoa kuukaudessa

  1. Nordea 2. Danske Bank 3. OP 3. S-Pankki
Ilmaisia nostoja / kk 4 5 4 5
Hinta nostorajan jälkeen / nosto 0,40 € 0,60 € 0,55 € 1 €
Paljonko maksaa 10 nostoa / kk 2,40 € 3 € 3,30 € 5 €
Muuta     Omistaja-asiakkaille 8 maksutonta nostoa kuukaudessa.  
  4. Säästöpankki 5. Aktia 5. Handelsbanken
Ilmaisia nostoja / kk 4 3 3
Hinta nostorajan jälkeen / nosto 1 € 1 € 1 €
Paljonko maksaa 10 nostoa / kk 6 € 7 € 7 €
Muuta Liedon Säästöpankissa poikkeuksellisesti 3 maksutonta nostoa kuukaudessa.    

Lähde: Pankit. Tiedot kerätty maaliskuussa 2019.

Kommentit (5)

Törkeätä kun ajatteelee eläkeläisiä jolla on vain kansaneläke. Se on iso raha.

Kansaneläkkeen saajat nostavat yleensä rahaa tiskiltä 1-2 kertaa kuukaudessa. Heillä ei kaikilla ole edes muovi rahaa käytössä.

Ne, jotka eivät pärjää itsenäisesti raha-asioiden kanssa ja joilla on edunvalvoja tai vaikkapa välitystili sosiaalitoimessa, saattavat saada kerran viikossa rahaa omalle tililleen, jonka voivat käydä nostamassa itselleen. Tällöin nostoja voi tulla kuukaudessa jopa 5.

Hyvin ”unohdettiin” mainita, että s-pankista voi nostaa käteistä kaikista s-ryhmän toimipaikoista ihan ilmaiseksi…. On monella paikkakunnalla vähän lähempänäkin kuin automaatti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.