Lohta ja purkkitonnikalaa – syötkö sinäkin kalaa liian yksipuolisesti?

Ravitsemussuositusten mukaan kalaa pitäisi syödä kaksi kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen. Ympäristön kannalta olisi hyvä suosia kotimaisia luonnonkaloja. Käytännössä suomalaiset syövät enimmäkseen ulkomaista lohta ja kirjolohta sekä purkkitonnikalaa.

Klikkaa kuvaa saadaksesi se isommaksi.

Lue lisää aiheesta Kuluttajan numerossa 4/2020 tai tästä linkistä (tilaajille).

Kommentit (3)

kalan syöminen kommentti: syödään melkein aina ulkomaista lohta koska kotimaiset kalat siika, kuha älyttömän kalliita, hauki huonoa silakkafileet älyttömän huonoja isot muikut ei ole on vain kissan muikkuja liian pieniä, syy on muualla kuin ostajissa.

Näinpä juuri kuten Anonyymi sanoo. Minulla kuitenkin poikkeuksena on muikku. Syön sitä kaiken kokoisena ja hintakin on usein aika kohtuullinen.

Suomessa pitäisi ehdottomasti olla enemmän pienehköjä, paikallisia kalanjalostusyrityksiä, jotka jalostaisivat ja jakelisivat tuotteitaan lähialueelle, 50-100 kilometrin säteelle.Keskittyminen isoihin tuotantolaitoksiin merkitsee vääjäämättä pitempiä kuljetusmatkoja ja raaka-aineen ja tuotteiden ikääntymistä. Kaikki tämä lisää kustannuksia, laadun huononemista ja myös hävikkiä vähittäiskaupassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.