Kuumentaako helle kotisi tukalaksi? Kaikki ilmastointilaitteet eivät tuo helpotusta

Laboratoriotestissä selvisi, etteivät kaikki siirrettävät ilmastointilaitteet selviä perustehtävästään kohtuullisessa ajassa. Ennen kuin hankit viilentäjän, tarkista laitteiden jäähdytysnopeus Kuluttajan testistä.

Juhannusviikko alkaa monin paikoin Suomea hellelukemissa. Jos kuuma keli lämmittää kodin niin tukalaksi, ettei nukkuminenkaan onnistu, siirrettävä ilmastointilaite voi tuoda helpotusta tuskaan.

Ilmastointilaitekaupoilla kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Kuluttaja testasi viime kesänä 9 siirrettävää ilmastointilaitetta. Laitteiden jäähdytysnopeudessa oli isoja eroja. Kaikki eivät kyenneet viilentämään huonetta 35 asteesta 25 asteeseen edes kolmessa tunnissa.

Selvitimme laboratoriotesteillä, miten nopeasti 35-asteinen, 14 neliömetrin kokoinen huone jäähtyy 30- sekä 25-asteiseksi. Testimme voittanut laite viilensi huoneen 26,5-asteiseksi jo 10 minuutissa ja 25 asteeseen 20 minuutissa. Lisäksi se onnistui pitämään huoneen lämpötilan erittäin tasaisena.

Myös muut testin kärkipään laitteet saivat viilennysnopeudestaan erittäin hyvät arvosanat. Niitä kaikkia myydään yhä kodinkonekaupoissa. Testin sijoille 6-9 jääneistä laitteista kaksi on poistunut markkinoilta.

Kuluttajan testit ovat tilaajien luettavissa. Voit kirjautua verkkopalveluumme tilausnumerollasi. Tilausnumero löytyy painetun lehden takakannesta. Jos et ole tilaaja, yksittäisen testin voi ostaa hintaan 4,95 euroa.

 

Lue myös Kuluttajan 4/2019 artikkeli 10 kysymystä viilennyslaitteista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.