Kuluttajan testissä 43 akkuporakonetta: kahden akut eivät läpäisseet kestotestiä

Valtaosassa testaamistamme akkuporakoneista akut läpäisivät 300 latauksen kestotestin: kahdessa akut pettivät.

Testasimme 43 akkuporakonetta, joista 19 on kovempaankin materiaaliin purevia akkuiskuporakoneita, 17 tavallisia akkuporakoneita ja 7 pienempiä koneita.

Jos poraustarve on epäsäännöllinen, ja jos kiveen tai muuhun kovaan materiaaliin ei tarvitse tehdä jatkuvasti reikiä, halvallakin akkuporakoneella voi pärjätä – kunhan ostaa sopivan laitteen. Testin perusteella 250 euroa maksava akkuiskuporakone on jopa parempi kuin 670 euron hintainen, ja jo 140 eurolla saa hyvän akkuiskuporakoneen.

Kiveen poratessa testin kaikki parhaat laitteet ovat iskuporia. Metalliinkin poratessa parhaiten pärjäävät yleensä iskuporakoneet. Puuhun poraaminen on helpompaa kuin kovempiin materiaaleihin poraaminen.

Testatut akkuporakoneet toimivat myös ruuvinvääntiminä. Ruuvinväännössä porien akut eivät kuitenkaan kestä yhtä pitkään kuin porauksessa.

Testin perusteella akut ovat kulutustavaraa: kahden porakoneen akut eivät kestäneet kestotestissämme 300 latausta, vaan akut simahtivat tyystin. Kaikilla muilla malleilla akun kapasiteetti laski 300 latauksen jälkeen vain noin 5–20 prosenttia.

Testin lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole Kuluttajan tilaaja, voit myös ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

 

Kommentit (1)

Kuluttajan testissä 43 akkuporakonetta: kahden akut eivät läpäisseet kestotestiä

hei, laittakaapa akut pakkaseen kuukaudeksi, -25 tai enemmän.
itse olen aina todella iloisesti yllättynyt, tulevat kuin uusiksi.

vaimo otti noin kuukausi takaperin ” hiivapaketin ” pakastimesta ja se olikin 11 vuotiaan videokameran akku. akku oli ollut pakastimessa 2 vuotta ja heti laitoin lataukseen ja nyt on jo otettu useampia 40 minuutin kuvauksia .
(videokamerra toki on aina automatkoilla ja 5 tunnin akku laturissa. tuo akku on ostettu noin 10 vuotta takaperin https://www.subtel.fi/ tosi silloin oli subtel ja saksa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.