Kuluttaja testasi laboratoriossa 19 astianpesuainetta: lue koko testi ilmaiseksi

Kuluttajan numerossa 3/2021 julkaistu käsitiskiaineiden testi on julkaistu ilman maksumuuria.

Kuluttajan julkaisemat tuotetestit on yleensä tarkoitettu ainoastaan lehden tilaajille tai yksittäisen testin ostaneille asiakkaille. Uusi käsitiskiaineiden testimme on kuitenkin julkaistu ilman maksumuuria kaikkien saataville.

Ostimme testiä varten kotimaisista kaupoista 19 käsitiski­ainetta ja lähetimme ne laboratorioon tutkittaviksi. Laboratorio selvitti muun muassa astianpesuaineiden puhdistuskyvyn ja rasvanpoistokyvyn. Lisäksi kiinnitimme testissämme huomiota ei-toivottuihin kemikaaleihin ja pakkausmerkintöihin.

Lue koko testi tästä. Testivoittajaksi 19 astianpesuaineen joukosta nousee Allergiatunnuksella ja Joutsenmerkillä varustettu Rainbow Sensitive Astianpesuaine, joka maksaa vajaan euron. Litralla saa pestyä 15 000 lautasta ja tiskiaineen pesuteho on hyvä. Tuotteessa ei ole lainkaan ei-toivottuja kemikaaleja, eikä se sisällä hajusteita.

Astianpesuaineiden testimme on kotitalouskemikaaliartikkelisarjamme toinen osa. Artikkelisarjamme on osa EU-projektia, jonka tarkoituksena on selvittää tuotteiden laadun vaihtelua EU-jäsenmaiden välillä.

Artikkelisarjan ensimmäisen osan julkaisimme tammikuussa. Myös tämä wc-puhdistusaineiden testi on julkaistu maksutta kaikkien luettavaksi.

Kuluttaja testaa kaikki tuotteet itsenäisesti puo­lueet­tomissa laboratorioissa. Ostamme tuotteet kaupoista tavallisten kuluttajien tavoin, emmekä ota niitä vastaan testattavaksi yrityksiltä. Emme julkaise mainoksia painetussa lehdessämme tai verkkosivuillamme.

Kuluttaja myöntää puolueettomissa laboratoriotesteissä menestyneille tuotteille Testivoittaja- ja Hyvä ostos -merkkejä, joiden avulla lukijamme tunnistavat kaupassa luotettavan ostoksen. Testivoittaja on Kuluttajan tiukassa laboratoriotestissä parhaiten menestynyt tuote. Hyvä ostos -merkki myönnetään hinta-laatusuhteeltaan testin parhaille tuotteille. 

Lue myös:

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.